L’Ajuntament de Mataró ha promogut la Secretaria Tècnica de la Formació Professional. Es tracta d’un organisme presentat aquest novembre que té com a objectiu promocionar aquest tipus d’estudi a la ciutat. Aquesta plataforma vol aconseguir tres objectius: coordinar el sistema de formació professional existent a Mataró; incrementar l’atractiu d’aquesta opció educativa amb bones pràctiques de màrqueting; i revisar i planificar l’oferta de Formació Professional i per adults de la ciutat.

10 accions

Per aconseguir-ho s’han planificat un total de 10 accions. Entre elles hi destaquen el disseny d’un “Campus Integrat de la FP” de cara a generar una xarxa virtual dels agents públics, privats i concertats que ofereixen serveis relacionats amb la Formació Professional. També està previst crear un portal web amb tota l’oferta educativa de FP que hi ha a la ciutat, i sumar-hi accions promocionals com ara un vídeo, o unes jornades, accions informatives als instituts. Entre els objectius d’aquesta plataforma també hi ha el de coordinar-se entre l’Ajuntament, la Generaliitat i la Comissió de Planificació del Consell de la FP en forma de taula mixta, així com donar suport al desenvolupament del projecte de l’IES Miquel Biada (l’únic institut municipal de la ciutat) com a centre de la FP dual integrada. 

Ahir dijous, 9 de novembre, es va celebrar la 1a Jornada per a la promoció de la Formació Professional a Mataró a la sala d’actes del Cafè de Mar. L’acte més destacat va ser la conferència a càrrec d’una empresa amb alumnes en pràctiques, una taula rodona amb diferents experiències al voltant de la relació entre alumnes, centres educatius i empreses així com una sessió de “networking” com a espai de contacte entre els diferents agents implicats en la formació professional.