Neuromàrqueting, clau per millorar el procés de compra del client

Jornada sobre les cares del màrqueting al TecnoCampus.

Més de 300 estudiants van omplir l’Auditori del TecnoCampus per participar a la jornada “Les cares del màrqueting: neurociència del consumidor”, en la qual es va reforçar el neuromàrqueting com a tècnica clau. Carles Escera, catedràtic en Neurociència Cognitiva a la Universitat de Barcelona, va pronunciar la ponència inaugural, sota el títol “El que cal saber sobre el neuromàrqueting científic”. En el seu discurs, Escera va trencar alguns mites relacionats amb el neuromàrqueting, com per exemple que existeix un botó de compra en el cervell del consumidor: “Que sapiguem que una regió del cervell participa en la presa de decisions no vol dir que aquesta sigui la determinat”. Escera va assenyalar la realitat virtual, el reconeixement de les emocions, la realitat augmentada, i el nanomàrqueting com les principals tendències.

El professor Víctor Jordan va moderar una taula rodona protagonitzada per professionals del sector del màrqueting: Sandra Iruela, de Sandir; Alfred Bonet, de Simon; Lorena Rienzi, d’Overlap; Alexia de la Morena, consultora. Tots els experts van coincidir a assenyalar que en els últims cinc anys hi ha hagut un gran canvi pel que fa al procés de compra, centrat ara en el consumidor, l’emoció i els valors de la marca en lloc del producte i els seus atributs. En aquest sentit, agafen força conceptes com customer journey, una eina que permet entendre com és aquesta experiència del consumidor i crear un mapa de totes les fases, canals i interaccions que segueix un client al vincular-se amb la marca.

Després de la taula rodona es va dedicar un espai per parlar sobre experiències en visualització de dades amb Àlex Gasulla, de Domestic Data Streamers. Durant la seva intervenció, Gasulla va remarcar que si es vol aconseguir connectar amb la gent, és clau transmetre el missatge amb el llenguatge que utilitzen “Ajudem a les marques a baixar a parlar amb els seus consumidors i a ells a dir el què pensen”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive