La sala plena durant la presentació del projecte de l'Institut Les Cinc Sènies
Notícies relacionades
La sala plena durant la presentació del projecte de l'Institut Les Cinc Sènies

L'edifici definitiu del nou institut de Rocafonda ha d'estar enllestit en 4 anys

La Generalitat s'hi compromet durant la presentació del projecte educatiu de l'institut Les Cinc Sènies, que engresca els assistents pel seu model innovador

Màxima expectació per conèixer el projecte educatiu i les característiques del nou Institut Les Cinc Sènies. La sala de la biblioteca Antoni Comas va quedar petita per acollir el mig miler de persones que es van donar cita ahir dijous a l’acte de presentació del centre de secundària que ha d’entrar en funcionament el curs vinent a Rocafonda. Els assistents es van endur dues bones notícies. Per una banda, el compromís de la Generalitat que l’edifici definitiu estarà enllestit d’aquí a uns quatre anys; per l’altra, la confirmació que el projecte educatiu que s’hi va presentar, singular i innovador, engresca moltes famílies.

"Esperem que en uns quatre anys ja estiguem parlant de la construcció definitiva”

“La urgència del temps ens fa néixer en mòduls prefabricats, però esperem que en uns quatre anys ja estiguem parlant de la construcció definitiva”, va dir la directora de Serveis Territorials, Carmina Pinya. Aquests quatre anys de termini per a tenir un edifici són el compromís adquirit per Ensenyament amb les entitats municipalistes en aquells centres que arrenquin en barracons. “Aquest és un projecte que ve per quedar-se”, va resoldre Pinya, deixant clar els assistents que el Cinc Sènies no serà tan sols un bolet per fer front a l’augment temporal de la demanda de places d’ESO.

IMG 20170316 180414

Carina Torres (dreta), directora del nou institut, amb el regidor d'Educació i la directora de Serveis Territorials

Aquests, però, venien sobretot a conèixer més detalls sobre el model pedagògic de l’institut. Moltes de les famílies presents tenen els seus fills i filles escolaritzats a centres com Montserrat Solà o Joan Coromines, que treballen a classe per projectes de manera interdisciplinar, un format que avui no troba eco a cap institut de la ciutat. El Cinc Sènies, els han promès, sí que els ho oferirà. La seva directora, Carina Torres, ha aplicat un model similar amb èxit a l’institut Sunsi Mora de Canet de Mar, i va detallar als presents com és el projecte que pensa liderar a Mataró.

Treball per projectes, enfocament interdisciplinari, plurilingüisme i relació amb l'entorn, claus del projecte educatiu

El treball per projectes, amb un enfocament interdisciplinari que esborri per a l’alumnat els límits entre les matèries, i des del plurilingüisme. Aquests seran els eixos bàsics del projecte educatiu que, segons va explicar Torres, també tindrà molt en compte l’entorn proper de l’Institut. “Els nostres projectes implicaran sempre el veïnatge i la ciutat”, va dir. L’objectiu és que qualsevol espai es pugui convertir en un “espai d’aprenentatge” i que els alumnes esdevinguin “creatius, crítics, emprenedors i competents en un món que canvia a velocitat vertiginosa”.

El solar de la ronda Rafael Estrany on s'ha de construir el nou institut Cinc Sènies de Rocafonda. Foto: R. G.

El solar on s'ha de construir l'institut, a la ronda Rafael Estrany

Per aconseguir-ho, Torres va detallar com serà un dia qualsevol a l’Institut. “El dia anterior haurem fet el guió de tota la jornada, remarcant què es treballarà i què es vol aconseguir”, va especificar. La jornada es dividirà en tres àmbits. El primer dedicat a l’àmbit científic i tecnològic, on “s’exposarà els nens a diferents reptes” que s’acompanyaran de “tasques multinivell”. El segon se centrarà en l’àmbit social i de llengües. Serà l’apartat més interdisciplinari i on es potenciarà més el treball amb l’entorn. El tercer es dedicarà als continguts artístics, amb l’objectiu de potenciar la creativitat dels alumnes.

Cada jornada es dividirà en tres àmbits: el primer dedicat al científic i tecnològic, el segon al social i les llengües, i el tercer als continguts artístics

Aquesta forma d’organització requerirà flexibilitat, per tant no es preveuen horaris rígids ni de classe ni d’hora del pati. La directora també va especificar que el llibre de text tan sols serà “un recurs més” i que els deures que els alumnes s’enduran a casa seran “els justos i necessaris per continuar el procés d’aprenentatge”. L’institut començarà amb vuit professors i mig i tres barracons per a tres línies d’ESO (tres aules més dues de desdoblament). Els alumnes podran fer servir les pistes del Josep Mora i de cara al curs 2018-2019 serà quan podran comptar amb biblioteca, laboratori, tallers i aula de música.  

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive