L'aturada general d'aquest dimarts a Catalunya en protesta per la violència policial contra el Referèndum tindrà un punt molt calent en els centres educatius. I aquí les famílies han de tenir en compte quelcom important que s'ha sabut aquest dilluns a la tarda: hi haurà centres que no oferiran ni els serveis mínims. Segons fonts del Departament d'Ensenyament, des de la Generalitat s'ofereix aquesta possibilitat a les escoles i instituts públics i concertats: es poden acollir a dues tipologies, la vaga o l'aturada de serveis. En el primer cas hi ha uns serveis mínims establerts pel decret d'Ensenyament en aquests casos. Però com a aturada de serveis no els cal fer-ho.

Això no implica que si hi ha famílies que porten els seus fills als seus centres educatius, aquests quedin desatesos. Encara que no es comptin amb serveis mínims, les escoles i instituts han de tenir professorat a primera hora en cas que hi arribi alumnat. Depenen del número d'alumnes, s'hi haurà de quedar un o més professors. I en cas que no hi hagi acudit cap estudiant es podrà tancar el centre, cosa que no es permet amb l'establiment de serveis mínims.

"La violencia policial va tenir lloc en bona part a les escoles com a punts de votació del Referèndum, així que hem de ser llocs que encapçalem l'aturada d'aquest dimarts"

A Mataró els centres estan informant aquesta tarda a les famílies sobre l'aturada, que tot apunta que tindrà un seguiment massiu en l'àmbit educatiu, i la modalitat escollida. Escoles com Anxaneta i Instituts com Thos i Codina o Damià Campeny han optat per descartar els serveis mínims, mentre que l'Escola Pia Santa Anna sí que els oferirà. El director de l'Anxaneta, Eduard Marquès, considera que es tracta d'una molt bona mesura per part del Departament d'Ensenyament. "La violencia policial va tenir lloc en bona part a les escoles com a punts de votació del Referèndum, així que hem de ser llocs que encapçalem l'aturada d'aquest dimarts", ha explicat.