A la cantata La Clika hi participen infants de 1r i 2n de Primària
A la cantata La Clika hi participen infants de 1r i 2n de Primària

Arts escèniques i música per a 3.000 alumnes mataronins a "L'Escola de l'Espectador"

La iniciativa inclou projectes com 'Musiquetes', la Mostra de Teatre a escoles i instituts, Cantània o Tots Dansen

L'Escola de l'Espectador, un projecte impulsat per Cultura de l'Ajuntament apropa la música, la dansa i el teatre a uns 3.000 alumnes de primària i secundària. Ho fa durant aquesta primavera, en els mesos d'abril i maig, a través de diverses iniciatives vinculades a les escoles i instituts mataronins. Són aqusetes

Mostra de Teatre a les Escoles i als Instituts

L’equip pedagògic de l’Aula de Teatre i el Pla Educatiu d’Entorn treballen en aquests dos projectes. En la Mosta de Teatre a les Escoles compten amb la participació dels alumnes de cicle superior de primària del Camí del Mig, Cirera, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Joan Coromines i Torre Llauder. Els seus alumnes interpretaran les obres del 22 al 28 de maig, després d'haver trebalat contes d'arreu del món i haver-los convertit. en teatre a través d'un procés de creació col•lectiva. Els centres que hi participen són les escoles.

Pel que fa als centres de secundària, són Alexandre Satorras, Damià Campeny, Thos i Codina, Josep Puig i Cadafalch, Laia l’Arquera i Miquel Biada. Durant el curs, els alumnes han treballat a partir de la dramatúrgia escrita per Núria Parera que narra la història de sis dones valentes d’una mateixa família, d’origen amazic. L’edició d’enguany compta amb la col•laboració especial de la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda a través del seu projecte “Totes plegades”, un espai de trobada per a dones que han arribat recentment a la ciutat. Aquestes dones, amb l’ajut de professors, han elaborat un seguit de textos que reflecteixen les seves experiències vitals i que han estat el punt de partida de Núria Parera que els ha convertit en una obra de teatre. 

Tots Dansen

Es tracta de la sisena edició d'aquest projecte que es podrà veure els dies 23, 24 i 25 de maig. L'mpulsa el Mercat de les Flors, amb la col·laboració de la Xarxa Transversal. Els estudiants de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Damià Campeny i Thos i Codina han treballat amb han treballat amb la coreògrafa Constanza Brncic i el suport dels ballarins Daniel Rosado i Bàrbara Martín. 

Cantània i Musiquetes

Més de 1.100 alumnes de la ciutat i també d’escoles d’Argentona trepitjaran enguany l’escenari del Teatre Monumental a la 14a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelonadóna l’oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori. La cantata d’aquest any porta per nom “Partícules” i ha estat composta per Lluís Vidal i escrita per Sergi Belbel. Un total de 28 escoles que cantaran en els sis concerts que es faran de l’11 al 13 de maig.

Per la seva banda, “Musiquetes. Canten els més xics” és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que vol introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” que enguany arriba a la Xa edició, compta amb la direcció musical i arranjaments de Dani Álvarez. El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 17 escoles de Mataró que cantaran els dies 5 i 6 de maig al Teatre Monumental.


 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive