"Adoctrinament? No, home". Així, de manera irònica, es refereix el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, a la carta que l'institut Miquel Biada de Mataró ha enviat a les famílies dels seus alumnes recordant-los la vaga d'estudiants convocada per aquest 26 d'octubre. Una aturada promoguda pel Sindicat d'Estudiants de Catalunya "contra la repressió franquista" i l'article 155. Un enunciat que no ha agradat gens a Albiol, que en un tuit (retuitejat més de 1.000 vegades) ho posa com a exemple del presumpte adoctrinament antiespanyol que es duu a terme a les escoles i instituts catalans.

carta

La mateixa carta ha estat reproduïda aquest dimecres en un reportatge al diari ABC amb el titular "Institutos piden autorizar a sus alumnos para protestar contra la «represión franquista", on també es recullen escrits similars d'altres centres maresmencs, com un de Sant Iscle de Vallalta. Escrits que, segons el diari, han generat queixes de mares i pares. 

"L'única finalitat de la carta era informar a les famílies de la convocatòria de la vaga" afirmen des de l'Institut

Des de l'Institut Miquel Biada la seva directora, Fàtima Prat, assegura que "l'única finalitat de la carta era informar a les famílies de la convocatòria de la vaga". Per fer-ho, han "transcrit" el missatge que el propi Sindicat d'Estudiants ha penjat a la seva web com a motiu de la convocatòria. Aquest diu "25 i 26 d’Octubre: vaga general estudiantil contra la repressió franquista i el 155"

Exterior de l'institut Miquel Biada. Foto: R.Gallofré