-
-

Una primera empenta laboral per a 30 joves mataronins

L'Ajuntament contracta joves a l'atur entre 16 i 29 anys durant sis mesos perquè adquireixin experiència vinculada a la seva formació

Un total de 30 joves han començat a treballar des d'aquest novembre a diferents equipaments i serveis de l'Ajuntament. Ho faran a jornada completa en contracte de pràctiques durant sis mesos, gràcies a un programa finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i fons europeus. Els perfils professionals seleccionats són els d’auxiliar administratiu, oficial de segona de mecànica de vehicles, oficial de segona de lampisteria, educador infantil, integrador social i tècnics mitjans de joventut, d’ocupació, de gestió i de suport especialitzat.

Es tracta d'un programa finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i fons europeus

Es tracta de joves de 16 a 29 anys, residents a Mataró, com a mínim amb estudis acabats de cicle formatiu de grua mitjà i que estan inscrits a l'oficina de treball de la Generalitat. L'objectiu és que els beneficiaris puguin adquirir una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional o universitària que els ajudi a a iniciar la seva carrera professional; o bé que millorin el seu perfil per ser més competitius en el mercat de treball. 


"Arreu on vas a buscar feina et demanen anys d'experiència"  

L'Òscar estarà mig any treballant de mecànic al servei d'Espais Públics​

L'Òscar Banchs té 23 anys i compta amb el cicle superior de mecànica. El sector del motor torna a estar en auge i els tallers mecànics poden anar capejant la crisi, però això no vol dir que per als joves que volen entrar en el sector aconseguir feina sigui fàcil. "He mirat de trobar-ne, però tothom et demana experiència de dos anys", lamenta l'Òscar, que troba "contradictòria" aquesta exigència si a una persona jove no se li dóna l'oportunitat de formar-se en l'entorn laboral. "A més de les pràctiques al grau, vaig ajudar un amic del meu pare, però mai amb contracte", explica.

"He fet pràctiques al grau i he ajudat al taller d'un amic, però mai amb contracte laboral"

Per això considera que aquests sis mesos que passarà treballant a jornada completa al servei d'Espais Públics de l'Ajuntament, al veïnat de Valldeix li poden venir la mar de bé. "Seran l'empenta que necessito, segur", afirma. L'Òscar hi treballa reparant els vehicles del servei de manteniment del consistori, però també a tota aquella maquinària i mecanismes, des de les segadores dels jardiners a portes d'escoles, que requereixin mans expertes.  


"Espero que em serveixi per reactivar el currículum i tornar a entrar a la roda"

La Sara fa d'educadora de 1r cicle d'Educació Infantil a l'escola bressol La Riereta

La Sara Ortega presenta un perfil una mica diferent al de la majoria de participants del programa. Ja té 29 anys, el topall d'edat màxim per participar-hi, i més experiència laboral que la majoria, ja que ja havia exercit prèviament de tècnica en educació infantil. Però després d'haver tingut un fill portava un any a l'atur. "El sector està complicat, les plantilles són molt fixes, hi ha poques places i a les escoles privades intenten contractar algú a qui ja coneixen", afirma.

"El sector està complicat, les plantilles són molt fixes i hi ha poques places lliures

A través del programa de Contracte en pràctiques per a joves, passarà els propers sis mesos treballant com a educadora a l'escola bressol municipal La Riereta, un àmbit que encara no havia tocat a nivell laboral. "Hi faig les tasques que realitzaria qualsevol altra educadora, encara que sigui amb un contracte en pràctiques, tot i que en aquest cas m'estalvio coses com la càrrega d'una tutoria o les entrevistes amb els pares", explica la Sara. En el seu cas, espera que aquesta oportunitat laboral li serveixi per "activar el currículum, que portava un any mort, i tornar a entrar a la roda, a veure si surten altres feines".


"Aquest àmbit m'està agradant, en el futur m'agradaria fer quelcom similar"

La Marta fa de tècnica auxiliar en l'àmbit de joventut al Centre Cívic Cabot i Barba​

Amb 23 anys, la Marta Cabot s'ha tret el Grau de Pedagogia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Com tots els participants en aquest programa, estava a l'atur, però gràcies als seus coneixements a pedagogia ha pogut accedir a aquest contracte de sis mesos, que se'ls passarà treballant al Centre Cívic Cabot i Barba. Ho farà a l'àrea de Joventut. "M'han encarregat que doni suport a l'orientadora juvenil del centre, amb qui atenem les consultes dels joves, els ajudem a inserir-se al món laboral, els guiem entre els diferents organismes i programes que té l'Ajuntament per a ells, i també actualitzo la pàgina web de l'equipament", explica la Sara, que es mostra molt satisfeta amb l'experiència.

"Em servirà per adquirir l'experiència que reclamen a tot arreu, amb estudis no n'hi ha prou"

"La veritat és que aquest àmbit m'està agradant molt, i potser en el futur m'agradaria seguir aquest camí professionalment", relata. De moment aquests sis mesos li serviran per "adquirir una mica de l'experiència que reclamen a tot arreu, perquè amb estudis només, no és suficient".

 

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive