Un total d'onze joves van començar a treballar la setmana passda a l'Ajuntament amb contracte de pràctiques. Es tracta d'un programa finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i fons europeus on als joves se'ls fa un contracte en la modalitat de pràctiques durant sis mesos de durada, a jornada completa. Durant la seva contractació, treballaran en diferents departaments i serveis municipals.

Tots els joves contractats tenen entre 16 i 29 anys, són residents de Mataró o municipis propers, tenen estudis acabats de cicle formatiu de grau mitjà o superior

Els perfils professionals seleccionats són els d’auxiliar administratiu/va, educador/a d’escola bressol, tècnica/a de salut pública, dissenyador/a web-gràfic, treballadora/a social, integrador/a social i tècnic/a d’ocupació. L'objectiu de la convoctòria és incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació. D'aquesta manera s'enten que es millora la seva ocupabilitat amb l'adquisició d'experiència laboral, i es facilita que la seva incorporació al mercat laboral sigui més estable i duradora.  D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.

Tots els joves contractats a Mataró tenen entre 16 i 29 anys, són residents a la capital del Maresme o municipis propers, tenen estudis acabats de cicle formatiu de grau mitjà o superior, estan inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.