economia catalana. Foto: R. Gallofré
economia catalana. Foto: R. Gallofré

Les empreses dels polígons demanen més seguretat, neteja i estar més ben connectades

Les firmes es mostren satisfetes pel projecte que preveu 2 milions d'euros per millorar la principal zona industrial de Mataró

Les inversions de més de dos milions d’euros que es preveu dur a terme a diversos polígons de Mataró han estat rebudes amb bon peu de part de les empreses que s’hi troben instal·lades. També des de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), que consideren que es donen passos en la direcció correcte. “L’Ajuntament es va presentar a la proposta feta per la Diputació i va ser el que més bona puntuació va treure, demostrant que les propostes presentades i els objectius que es buscaven encaixaven perfectament amb el que la Diputació tenia en ment”, relata Roser Moré, presidenta de la FAGEM, que considera “coherent i possible” tot el que es va proposar.

Per Moré, aquestes inversions han de servir per fer els polígons un lloc interessant per a les empreses, tant les que hi són com les que s’hi poden instal·lar. “Si hi ha naus buides o sòls sense activitat, cal fer un parc atractiu que es pugui omplir amb empreses adequades”, relata. En aquest sentit, destaca propostes com l’arribada de la fibra òptica que “clamen al cel”, així com la instal·lació de càmeres de videovigilància que consideren “millores necessàries” en termes de seguretat.

En general, les empreses celebren el nou enllumenat, les càmeres de videovigilància i les limitacions a la presencia de l’oci nocturn

Moré alerta que no estan totes les queixes i suggeriments de les empreses en aquest projecte, però que “les més importants” s’estan abordant. Una de les situacions més complexes que hi ha al polígon del Pla d’en Boet és compaginar l’activitat industrial amb l’oci nocturn. “Fa anys que estem plantejant alternatives per orientar el polígon cap a una sola direcció, i els empresaris estan preocupats amb les conseqüències del que passa als caps de setmana; crec que els polígons se’ls ha de treure el suc com el que són, polígons industrials”.

polígon general

En aquest sentit, el ple de l’ajuntament de juny va aprovar una modificació del Pla General per limitar la implantació de nous locals d’oci nocturn als polígons per evitar-ne la proliferació i enfocant aquests locals a zones d’ús terciari, tot i que la suspensió de llicències segueix vigent fins al 2019. La mesura, però, no afecta a activitats ja en vigor que podran seguir encara que no encaixin amb la nova normativa, canviïn de nom, es traspassin o facin obres de reforma.

Seguretat, mobilitat i neteja, entre les preocupacions

Algunes de les empreses consultades i que es troben en els polígons industrials que rebran les millores mostren la seva preocupació en el tema de la seguretat. Així ho explica Àlex Puig, representant de Grupo Marthe, que considera “molt positives” les mesures que es portaran a terme des de l’Ajuntament i la Diputació, però que veu dos problemes de difícil solució a dia d’avui: “l’aparcament és simplement dramàtic per els treballadors per la manca d’espai disponible, així com la vigilància: les nits són un drama al polígon, sobretot al cap de setmana”. En el seu cas, compten amb una empresa privada per poder fer front als problemes de vigilància, però admet que “no dona a l’abast”.

Alerten que el projecte compta amb molts altres punts que no es tracten en el pla previst

Des de Hartmann, el director de recursos humans, Daniel Martín, destaca l’excel·lent ubicació del polígon i la presència del TecnoCampus, que ajuda a “trobar nous talents”, mentre que entre les mancances lamenta la “connexió amb les xarxes de tren” i la necessitat de “millorar el servei de neteja, degut a l’oci nocturn, i la millora en seguretat”. Per això, demanen millores de connexió, de neteja després del mercat i del cap de setmana.  Per ells, la barreja d’usos que hi ha al polígon afecta en aquests punts i també en sinistralitat: “hem patit algun atropellament recentment”.

“Els caps de setmana són dramàtics, tenim una empresa privada de seguretat però no dona a l’abast” (Grupo Marthe)

Irene Alarcón, responsable de màrqueting de Germans Homs, celebra les millores en enllumenat i la instal·lació de càmeres de videovigilància, però creu que és cabdal “que l’activitat del polígon se centri en el sector empresarial de la indústria i el coneixement com diu el pla”. Afegeix que les millores previstes en mobilitat i foment d’ús de la bicicleta pot ajudar “des d’un punt de vista de sostenibilitat i qualitat pels treballadors del polígon”.

Entre les mancances que li troba al polígon, considera que “millorar l’oferta de comerç minorista amb establiments de servei i restauració” ajudaria a donar-li un impuls i qualitat de vida dels treballadors de fora de Mataró que no tenen massa opcions per ocupar el temps de descans. També reclama “augmentar les línies d’autobús i connexions per donar cobertura total i enllaçar el polígon amb la resta de poblacions del Maresme i Barcelona”

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive