La FAGEM va celebrar dijous passat la Jornada que reuneix als empresaris de la comarca i que enguany arribava a la X edició. En un sopar amb 200 empresaris de tota la comarca, autoritats i presidents d'altres associacions empresarials del territori, amb la presència de Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Cataluña i director de la 080 Barcelona Fashion, la FAGEM va lliurar dos premis, un reconeixement i una menció especial.  El Restaurant Turó del Sol de Sant Vicenç de Montalt va ser el lloc escollit per aquest esdeveniment i pel lliurament dels premis i reconeixements que atorga anualment la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.

Premi a la trajectòria empresarial: Serras 1919. L’establiment comercial de moda situat a la Rambla de Mataró sempre ha destacat per ser un establiment multi marca del sector de la moda amb capacitat d’adaptació als nous escenaris i a les tendències de moda més actuals. A més, la FAGEM també va valorar la implicació de Serras 1919 en el món associatiu del sector del comerç i concretament el seu vincle amb la Unió de Botiguers de Mataró.

Reconeixement a la contribució de l'associacionisme empresarial: Gremi d'Hostaleria i Turisme del Maresme.  Entitat empresarial sense afany de lucre fundada l’any 1936. Després de convertir-se en sindicat vertical durant el franquisme, al 1979 es refunda i comença a créixer en associats i serveis. El 1989 comença a fer formació subvencionada oficial, ocupacional i de reciclatge i al 2000 inaugura l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró, que ha format a més de 5.000 persones. Sota la direcció d’Enric Bartrés i Garcia, el Gremi, que l’any passat va complir 80 anys, és un dels més antics de Catalunya.

Menció Especial al jove empresari: Roser Vives. Propietària de La Formatgeria del carrer de Santa Maria, de Mataró. Roser Vives, filla de comerciants de Mataró, al veure que a Mataró feia falta un comerç dedicat exclusivament als bons formatges, va decidir, juntament amb el seu marit, obrir La Formatgeria, per oferir formatges d’alta qualitat al casc antic de Mataró.

Premi a la Dona Empresària: Isabel González. Propietària de la perruqueria Bel, és una empresària feta a sí mateixa amb més de 50 anys de dedicació al món de la perruqueria, una professió que exerceix amb total vocació i que porta a terme gràcies al seu afany d’estar al dia i innovar, i que li ha permès estar present a les passarel·les internacionals a París, Milà i Nova York, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, Roser Moré, presidenta de la FAGEM, va destacar la importància de seguir fent xarxa amb valor afegit, una xarxa de compromís i va apostar pel diàleg social i per la necessitat de “fer atractiu el món de l’empresa entre els joves”.