Eugeni Moreno ja va créixer envoltat de música. El seu pare era baixista i de seguida va saber el que era  viure en locals d’assaig i concerts. Durant l’adolescència va agafar la seva primera guitarra. Tant li va agradar que no l’ha deixat mai. 34 anys més tard, aquest mataroní fa música a bord d’un creuer als Estats Units. 
Durant la seva trajectòria com a músic, Moreno ha tingut l’oportunitat de treballar en grups tributs i de versions i també ha gravat alguns discos amb grups de temes propis. Ara, però, fa uns mesos que ha deixat enrere la capital del Maresme per obrir-se camí fora d’aquí. Va ser a l’agost del 2016 quan va decidir marxar als Estats Units i començar a viure a bord d’un creuer. “Tenia un amic que treballava a USA, en Marc Aliana, a qui li van oferir la feina però ell no la podia fer”, recorda agraït i explica que “em va proposar entrar dins del procés de selecció, vaig enviar el meu currículum i vídeos i finalment em van escollir”. Actualment aquest mataroní viu en el creuer Breakaway de la companyia NCL, que fa ruta entre Nova York i el Carib. Allà és el baixista de l’espectacle ‘Burn the Floor’ i guitarrista a ‘Rock of Ages’, del qual ja era fan abans de treballar-hi. 

“Les condicions de treball per als músics són dignes, res a veure amb Catalunya”


Malgrat que reconeix que no tothom està fet per treballar en un creuer, després de 7 mesos a bord l’Eugeni pot afirmar ben alt que està totalment adaptat a la seva vida de músic en un creuer. “Aquí si t’agrada el que fas, fas la teva feina bé i no et fiques en problemes, la resta és fàcil”, afirma i afegeix que “estic vivint coses que d’altra banda no podria viure”. La seva setmana comença el diumenge, moment en què es fa una reunió d’equip per posar-se al dia de com van les coses a bord, què s’ha de millorar i què no. Durant la resta de la setmana, Moreno té moments per a tot: “Hi ha dies que treballem molt i d’altres que tenim molt de temps lliure i podem aprofitar per visitar”. En aquest sentit, el mataroní explica com “estic viatjant molt i veient parts del món increïbles, bussejar al costat de tortugues gegants o visitar illes exòtiques és una cosa que no oblidaré mai”. 

La bona organització és el concepte que millor defineix la vida d’Eugeni Moreno a bord. “Aquí tothom té molt clar quin és el seu paper i què li toca fer, tenim un horari setmanal i un diari que tothom segueix al peu de la lletra”, apunta. A més, a nivell artístic, el seu és un dels creuers amb més oferta d’entreteniment: “Els dos musicals en els quals estic realment són molt bons i hi ha grans professionals davant i darrere de l’escenari”. També destaca que “les condicions laborals són dignes i això fa que la gent treballi còmoda, complint els horaris i estudiant els repertoris”. És per això que el músic lament la situació dels seus companys de professió afirmant que “a Catalunya tenim excel·lents músics però unes condicions de feina horribles, i així no hi ha qui treballi a gust”. “A nivell professional no es pot comparar un país amb l’altre”, resol. 

Li ha canviat la vida

Si hi ha una cosa que aquest músic mataroní té clara és que aquests 7 mesos a bord li han canviat la vida. Ara aprecia les petites coses de la vida i sap que, molt sovint, menys és més. “Es necessita ben poc per viure i ser feliç”, afirma i reconeix que “l’espai al vaixell és limitat i tinc un cabina petita, però ara mateix tot el que tinc cap en dues maletes i me’n sobra una”. Malgrat això, hi ha coses que aquest mataroní sí que troba a faltar de casa seva. A part de la família i els amics, el que més recorda és el menjar: “Els frankfurts de La Riera, les pizzes del centre, els xurros de Ca la Rosita i sobretot... l’escudella de Nadal de la meva mare!”. 
De moment tornarà a Mataró i passarà l’estiu però, després, no pot prometre res: “És bastant probable que torni a embarcar i després ja veurem, el temps dirà!”.