El teatre Monumental acollirà el proper 22 de novembre una jornada de reflexió, debat i sensibilització sobre la visibilitat de les persones amb diversitat funcional en els mitjans de comunicació i les bones praxis comunicatives. Porta per títol “Canviem la mirada. El tractament mediàtic de la discapacitat”, i està organitzada per la Taula d’Accessibilitat del Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, que incorpora una quinzena d’entitats del sector.  L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar la població sobre les necessitats del col•lectiu amb discapacitat, especialment pel que fa a la manera com aquestes persones són retratades en els mitjans de comunicació.

El Monumental viurà una jornada plena d’activitats, com ara la taula rodona “Mirades des dels mitjans de comunicació”

El Monumental viurà una jornada plena d’activitats, com ara la taula rodona “Mirades des dels mitjans de comunicació”. Estarà moderada per Agnès Marquès, presentadora i directora del programa “ No ho sé ” de RAC1, i comptarà amb periodistes i bloguers especialitzats en la matèria. La taula oferirà reflexió i debat acompanyats de vídeos sobre les bones pràctiques en relació al tractament de la diversitat funcional als mitjans.

Ca9mGp8XIAAnH17

La jornada presentarà projectes com el vídeo ‘Vull que em vegis’, on diferents usuaris de les entitats de la Taula d’Accessibilitat exposen la seva opinió sobre el tractament mediàtic de la discapacitat. La pròpia Agnès Marquès oferirà la conferència inaugural “Com es visualitza la diversitat funcional en els mitjans de comunicació”. Inscripcions fins al 15 de novembre a www.mataro.cat/.

Més iniciatives en aquest àmbit

Aquesta jornada s’emmarca en les iniciatives municipals per facilitar la vida quotidiana al col·lectiu de persones amb discapacitat funcional. Altres exemples són la millor accessibilitat al web municipal amb el programari InSuit, gràcies al qual l’usuari amb algun tipus de discapacitat pot accedir d’una forma senzilla i gratuïta als continguts. A més, recentment l’Ajuntament ha instal·lat bucles d’inducció magnètica a tres equipaments municipals, una tecnologia que contraresta els problemes per sentir i comprendre la comunicació en recintes d’ús públic que tenen les persones amb discapacitat auditiva.