El Dia Mundial de la Televisió se celebra dimarts vinent, dia 21, a l’Auditori del TecnoCampus, amb la mirada posada en la revolució que estan provocant les sèries. La revolució que estan provocant les sèries. A la jornada hi participaran analistes, crítics televisius, actors, escriptors i professors universitaris, que reflexionaran sobre com les sèries estan transformant la televisió tant des d’un punt de vista creatiu com de model de negoci. Hi haurà dues taules rodones, la primera  d’elles dedicada a  les sèries com a element de transformació del relat audiovisual, hi participaran Jordi Carrión, escriptor, crític televisiu i autor del llibre Teleshakespeare; Jordi Balló, crític televisiu a La Vanguardia i professor a la Universitat Pompeu Fabra; Candela Antón, la Berta a l’exitosa sèrie Merlí de TV3; i Eduard Cortés, director d’aquesta sèrie produïda per TV3 i Veranda TV. L’encarregat d’introduir l’acte a 2/4 d’11 de matí serà precisament l’actor mataroní Marcos Franz, en Gerard a la petita pantalla. 

A la segona taula rodona, titulada Les sèries com a element de transformació del model de negoci audiovisual, hi participaran Víctor Sala, promotor del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el SerielizadosFest,; Judith Clares, professora de Ciències de la Informació i la Comunicació; Jordi Roure, quinze anys cap de Dramàtics de TV3, i de Joan Foguet, Director de Comunicació de La Xarxa de Comunicació Local. En aquesta ocasió l’acte serà un programa de televisió que es retransmetrà a través de Mataró Televisió en directe.

Rànquing de la temporada
Durant el Dia Mundial de la Televisió es farà públic el rànquing de les millors propostes televisives del curs 2016-2017. En aquesta ocasió, òbviament, les iniciatives de ficció tenen un relleu especial, mentre que una segona classificació farà referència als programes de no ficció.