Dimarts d'aturada general a tot Catalunya, on Mataró també s'hi va sumar amb força. La major part dels comerços van decidir no obrir les seves persianes el 3-O per sumar-se a la protesta contra els episodis de violència del passat diumenge 1 d'octubre. A barris com a Cerdanyola, pràcticament tots els comerços van decidir tancar amb excepció d'alguns que lamenten les pèrdues econòmiques que suposa no obrir el negoci. Al Centre, botigues, agències inmobiliàries i despatxos amb la persiana abaixada, algunes farmàcies amb serveis mínims i, això sí, més d'un bar i cafeteria oberts. Però no un dels més emblemàtics, el Frankfurt de La Riera, irreductible. "Si fins i tot ells han tancat!" es comentava. 

Unió de Botigues, amb 350 associats, es va afegir a l'aturada general. Però ben a prop del Frankfurt, la botiga de Zara de la Riera tenia obert. "L'empresa ho ha decidit, nnosaltres no, només som treballadors", explicava una dependenta, que deixava clar "si fos per nosaltres, no estaríem aquí". Durant la jornada hi va haver força confusió, ja que els treballadors tenien dret a acollir-se a la vaga convocada legalment pels sindicats minoritaris com CGT. Alhora, sindicats com UGT o CCOO es van sumar a una iniciativa diferent, "l'aturada general" promoguda per la Taula per la Democràcia. Això va ser el que va fer l'Ajuntament de Mataró, per exemple, que va decidir tancar portes i decretar serveis mínims als seus equipaments i serveis.

"La gent ha d'esmorzar i dinar perquè no es queda a casa tampoc"

Un altre establiment mític de La Riera, el Mac Dover, sí que va obrir portes, com molts altres bars. "La gent ha d'esmorzar i dinar perquè no es queda a casa tampoc", explicaven des de l'establiment, que asseguraven que hi havia "por" perquè al Camí Ral havien aparegut "vidres rebentats i portes trencades" per part de presumptes piquets.

"Per tenir la persiana abaixada això són uns diners i no vindrà ni Puigdemont ni Rajoy a pagar-me"

"He obert perquè a mi no em paga ningú si no obro. Cadascú és lliure de pensar el que vulgui però una cosa és el treballador o una gran empresa, que si li treuen 30€ no passa res, i una altra són els botiguers com jo". Aquesta és la postura de la Perfumeria Gennel, al carrer Puig i Cadafalch. "Per tenir la persiana abaixada això són uns diners i no vindrà ni Puigdemont ni Rajoy a pagar-me". A prop, al carrer Nàpols també hi havia oberta la botiga Mataró Colors. "Si em donessin el que jo guanyo en un dia, t'asseguro que jo tanco ara mateix" assegurava el seu propietari. "Jo he obert a la 8h del matí i ja tenia 20 clients esperant-me. Durant tot el matí no he parat de fer feina, com un dia normal", afegia.