L'Ajuntament assumeix aquest any el cost total de l'enllumenat de Nadal als carrers de Mataró. Fins ara ho feia la Unió de Botiguers -en els dos darrers Nadals en col·laboració amb la FAGEM i amb el consistori- però l'entitat va renunciar a seguir amb aquesta iniciativa pels problemes interns que li suposava. El consistori ha decidit fer-se'n càrrec amb un cost total de 81.000 euros. Però no és pas l'única novetat: també s'amplia notablement el nombre de carrers il·luminats, arribant a barris com Cerdanyola, Rocafonda i Peramàs. Encara no hi ha data per a l'encesa, tot i que en alguns punts ja s'estan instal·lant. 

Hi haurà llums de Nadal per primer cop a l'Avinguda Perú, Carretera de Mata, avingudes Puig i Cadafalch i Gatassa i Ronda O'Donnell

L'enllumenat es podrà veure als carrers ja habituals fins ara: Riera, Barcelona, plaça de la Peixateria, plaça de Santa Anna, Sant Josep, carrer Santa Teresa, plaça de les Tereses, carrer Sant Benet i Torrent. En aquests espais ja s'hi podran veure novetats, com ara l'ús de l'arbrat de plaça de Santa Anna per incorporar-hi enllumenat, o molts més punts de llum a plaça de les Tereses per donar continuïtat amb els dels carrers Sant Josep i Torrent.

L'enllumenat també s'estén a més carrers del casc antic, com ara el carrer Nou i les places de Santa Maria, Gran i Xica

Enguany l'enllumenat s'ampliarà a altres parts del casc antic. Concretament s'instal·laran llums al carrer Nou, la plaça de Santa Maria, el carrer Santa Maria, el carrer Sant Cristòfol, la plaça Gran i la plaça Xica. I la gran novetat serà l'ampliació fins als eixos comercials dels diferents barris. A Rocafonda hi haurà enllumenat a l'avinguda Perú i a la carretera de Mata. A Cerdanyola s'ha apostat per l'avinguda Puig i Cadafalch i l'avinguda Gatassa, i a Peramàs per la ronda O'Donnell.

Els botiguers ho celebren

Des de la Unió de Botiguers se celebra que l'Ajuntament hagi optat per assumir el cost i l'organització de l'enllumenat. "Vam avisar que el Nadal de 2015 seria el nostre últim any, perquè generava molt de desgast i malentesos entre els nostres socis", explica el president de l'entitat, Jordi Novo. Hi havia botigues que pagaven i altres no, però tothom es beneficiava del caliu que aportaven les llums al carrer, que s'entén que afavoreixen el clima comercial i de compres per a la campanya nadalenca. "Aquesta és una qüestió de ciutat, no només del comerç, i a altres ciutats com Terrassa, Vic o Sabadell ja fa temps que ho assumeix l'Ajuntament", destaca Novo.