Recreació virtual del futur Corte Inglés a Mataró
Recreació virtual del futur Corte Inglés a Mataró

L'Ajuntament esgota la via judicial per intentar fer venir El Corte Inglés

El consistori mataroní recorre al Suprem les sentències del TSJC que impedeixen la construcció del centre comercial a l'illa de Can Fàbregas

L'Ajuntament de Mataró ha presentat un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que tomben la planificació urbanística que havia de facilitar la construcció d'un Corte Inglés al centre de la ciutat. Aquestes sentències anul·len la volumetria prevista pel futur centre comercial, així com el desmuntatge i trasllat de la nau de Can Fàbregas a la vorera d'enfront amb l'objectiu d'alliberar el seu solar original per poder-hi construir el Corte Inglés. L'Ajuntament al·lega que reconstruir, rehabilitar i convertir Can Fàbregas en un equipament públic li donarà un plus de valor que no tenia a la seva ubicació original ni en el planejament urbanístic previ al projecte impulsat per l'Ajuntament, ja que es tractava d'una finca privada.

 El TSJC va tombar la planificació urbanística que havia de facilitar la construcció d'un Corte Inglés al centre de la ciutat

Aquesta és la resposta que dóna el consistori al TSJC, després que l'alt tribunal critiqués l'Ajuntament per actuar amb l'únic objectiu d'evitar la preservació del patrimoni cultural que representa Can Fàbregas. Segons va argumentar el TSJC en el seu moment, el pla pretès pel consistori era "irracional" i considerava "inversemblant" l'operació de desmuntatge i trasllat d'una nau catalogada per alliberar un solar per als grans magatzems.

Els arguments

Al recurs de cassació, en canvi, l'Ajuntament sosté que en el planejament aprovat el 2008, i vigent fins a 2012, la nau de Can Fàbregas es reconstruiria en una finca de propietat privada, sense cap utilitat pública, mentre que en les modificacions de 2013, després de la primera sentència contrària al planejament, l'Ajuntament adquiria el compromís de reedificar la nau "com a equipament públic i amb un edifici adossat per a gaudi de tots els ciutadans". En la seva argumentació, l'Ajuntament també recorda que aquesta no és la primera vegada que es trasllada patrimoni catalogat i posa l'exemple del claustre de Los Jerónimos de Madrid, un monument històric i artístic que va ser traslladat i incorporat al Museo del Prado per facilitar l'ampliació de l'equipament.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive