L'Ajuntament no considera que el tancament de la botiga Zara a La Riera, previst per a principis de 2018, sigui una notícia dramàtica. "Aquest tancament no posa en qüestió l'estat de salut del comerç del centre de la ciutat", afirma la regidora de Promoció Econòmica, Núria Moreno. Segons la representant del govern, des del consistori no han tingut "cap possibilitat" d'intentar fer canviar de parer l'empresa Inditex. "Lamentem que s'hagi tancat la botiga però cal tenir en compte que fa anys que no és cap locomotora comercial, que no es renova ni actualitza i que té més aviat poc atractiu", ha afegit Moreno, respecte a l'estat actual de l'establiment.

 "S'ha de separar les estratègies d'aquestes marques i el nostre propi model", afirma la regidora de Promoció Econòmica

En tot cas, per a l'Ajuntament les polítiques d'impuls comercial del centre de Mataró ha de ser independent a les decisions de grans operadors com Inditex. "No volem que es caigui en l'error d'associar el clima comercial de la ciutat amb el tancament d'alguns establiments,  s'ha de separar les estratègies d'aquestes marques i el nostre propi model". Un model que l'Ajuntament, afirma, vol "estable i diferenciat". Això, assegura, no implica pas no voler saber res de grans marques. "Estem treballant perquè vinguin a la ciutat", constata.

La portaveu socialista, Núria Moreno

Sigui com sigui, les veus sobre les mancances comercials del centre de Mataró es fan sentir, arran de la desaparició d'establiments emblemàtics i de marques conegudes (Inditex, per exemple, ha clausurat pràcticament totes les botigues que tenia al casc antic i aposta molt més per Mataro Parc, i no és pas l'única multinacional que ho fa). El propi ajuntament reconeix que el centre necessita una injecció de vida i per això prepara l'anomenat Pla Estratègic d'Impuls del Centre Històric.

Reunió pendent

Des d'Unió de Botiguers, la principal organització comercial de la ciutat, es queixaven que el pla no avançava ja que encara no s'havia celebrat la reunió amb els organismes implicats prevista per al setembre passat. La regidora de Promoció Econòmica ho reconeix i ho atribueix a la situació viscuda en el si del govern municipal (el trencament del pacte de govern entre PSC i CiU) però constata que s'ha seguit treballant en l'elaboració del pla, que es presentarà en les properes setmanes.