L'arribada d'El Corte Inglés a Mataró sembla més lluny que mai. Segons ha avançat el diari El Periódico, una sentència del TSJC ha suposat un nou revés al projecte, ja que declara nul·la l'ordenació de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt, on s'ha d'instal·lar l'operador comercial. La sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal ha estimat el recurs interposat per l'Assemblea Pagesa respecte a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Mataró.

Aquest fet obligarà l'Ajuntament a refer tot el planejament urbanístic de la zona, quelcom que suposarà obligatòriament un fre a l'arribada del Corte Inglés

Aquest fet obligarà l'Ajuntament a refer tot el planejament urbanístic de la zona, quelcom que suposarà de manera forçosa un fre a l'arribada del Corte Inglés. Els seus responsables sempre han manifestat que no s'instal·larien a Mataró fins que no es resolguessin tots els problemes legals vinculats a l'operació urbanística que havia de facilitar-ne el desembarcament a la ciutat. L'enèsim revés judicial a l'operació confirma els dubtes de l'operador comercial.  

Les peces de Can Fàbregas, desmuntades i emmagatzemades en un solar de Valldeix. Foto: R. Gallofré

Les peces desmuntades de Can Fàbregas, en un solar del veïnat de Valldeix

L'Ajuntament portava mesos esperant la sentència sobre el recurs de l'Assemblea Pagesa pel pla urbanístic que inclou la reconstrucció de Can Fàbregas. "No podem plantejar-nos construir res fins que no tinguem la certesa que el planejament és correcte" va explicar l'alcalde en una entrevista a Capgròs. El consistori va intentar negociar amb els pagesos, que reclamaven el canvi del traçat del Tren Orbital per les Cinc Sènies i que el Catàleg de Masies tingués en compte més immobles dels previstos, com a compensació per retirar el recurs.  

"Vam fer tot el possible"

"Vam fer tot el possible per arribar a un acord, vam fer gestions davant d'Urbanisme de la Generalitat pel traçat del Tren Orbital per les Cinc Sènies i perquè el Catàleg de Masies n'inclogués més", va afirmar l'alcalde. "Per què no ha estat possible arribar-hi? Bé, vivim en un estat de dret, i hi ha gent que el fa servir així", va afegir. Aquest dijous s'ha conegut que la sentència finalment ha estat favorable al col·lectiu de pagesos.