El PPC ha presentat aquest dijous la campanya 'La Catalunya valenta', que la formació desplegarà el proper mes de maig i que portarà a dirigents i diputats a repartir 600.000 fulletons en 96 carpes repartides els caps de setmana a diferents punts del territori català. La campanya començarà el proper 6 de maig amb la presència d'Albiol a Mataró, però al mateix moment també hi haurà dirigents i diputats repartits a diferents carpes de Barcelona, el Garraf, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i l'Occidental, Lleida, Tarragona i Girona. Tot i que no s'ha descartat que algun ministre o membre de la cúpula espanyola del PP acabi passant-se algun cap de setmana per alguna de les carpes, de moment no està previst.

La campanya es presenta el 6 de maig a Mataró, i anirà de ruta per diferents punts de Catalunya

Tal i com ha explicat en roda de premsa el president del PPC, Xavier García Albiol, la campanya pretén "tocar la fibra" més sensible i apel·lar a la part "emocional" per demostrar que "convé seguir dins d'Espanya". Albiol, a més, ha presentat aquesta ofensiva com una resposta a les "amenaces i coaccions" que assegura que fa l'independentisme als que no són sobiranistes. "Aquesta campanya representa tots aquells que pateixen l'asfixia del Govern", ha etzibat.

El líder del PPC ha presentat aquest dijous la imatge gràfica i els detalls de la campanya, que ha avançat que ocuparà un espai destacat en la carpa dels populars el dia de Sant Jordi a la Rambla Catalunya de Barcelona. Per a Albiol, el moment polític que s'està vivint exigeix "donar la cara" per aquells que no són sobiranistes i, en aquest sentit, creu que 'La Catalunya valenta' representa tots aquells que estan patint l'asfixia de la política del Govern amb la seva aposta clara per la ruptura i la fractura social".

El lema no ha estat escollit a l'atzar. Segons Albiol, ara mateix els que no són independentistes "fan un acte de valentia dient-ho, perquè el Govern pretén espantar, amenaçar i coaccionar els que no volen la ruptura". Per al líder del PPC, l'última prova d'aquesta actitud coercitiva que denuncia "és la declaració d'Oriol Junqueras dient que si no hi ha referèndum hi haurà una DUI". "Amb amenaces no ens espantarà. Davant aquest xantatge de la DUI, la resposta és fer aquesta campanya i donar la cara", ha afegit el popular. 

"Som més i millors que els independentistes"

El líder dels populars ha assegurat que aquesta nova ofensiva des dels carrers pretén enorgullir els que se senten catalans i espanyols. "Els que apostem per la democràcia i la llibertat som més i som millors que els que aposten per la independència i el trencament. Perquè respectem la llibertat de qui no pensa com nosaltres i la democràcia. Per això som diferents i millors. I som cada cop més", ha sentenciat. 

I és que Albiol afirma que la majoria de catalans estan "farts del procés, i de que el Govern es dediqui a perdre els diners i el temps en un projecte independentista que sap perfectament que el govern d'Espanya no permetrà".