L'Audiència de Barcelona ha condemnat un Policia Local de Vilassar de Mar (Maresme) a una multa de 1.260 euros per haver agredit dos joves que s'oposaven a pagar una sanció per consum de drogues al carrer. Els fets van passar la matinada del 27 d'agost de 2015, durant l'operatiu de la Festa Major, quan l'acusat es va apropar a tres nois per identificar-los i sancionar un d'ells per consum d'estupefaents a la via pública. Aquest, però, s'hi va oposar i el policia va propinar-li tres cops de puny a la cara, mentre també va pegar a un amic que intentava defensar-lo. El tribunal condemna l'agent policial per dos delictes de lesions, amb una multa de sis euros diaris durant sis mesos per la primera agressió, i una multa de 6 euros diaris durant un mes pel segon cas.

Un jove va rebre tres cops de puny a la cara i va acabar amb desviació i fractura de nas; un mes i mig per recuperar-se

Al mateix temps, l'Audiència de Barcelona obliga el Policia Local a pagar una indemnització de 3.100 a la primera víctima i 300 al segon jove, en concepte de responsabilitat civil. En els dos casos, el tribunal assenyala que els delictes de lesions compten amb un atenuant de reparació del dany perquè l'acusat va pagar la indemnització sis mesos després dels fets.

Degut als cops, relata la sentència, el jove que va rebre els tres cops de puny a la cara va patir ferides de diversa consideració, amb desviació i fractura del nas, per les quals va trigar un mes i mig a recuperar-se. Com a conseqüència, el jove pateix ara una alteració en la respiració per la deformitat del nas