La Policia Local de Vilassar de Mar ha implementat un nou dispositiu de seguretat adreçat als comerços del municipi. Es tracta del Botó Vermell, una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes Android, que es podran descarregar de manera gratuïta, i que activarà una alarma silenciosa que connectarà l’establiment comercial amb la Policia Local en cas d’emergència. 

Es tracta d'una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes Android totalment gratuïta

Un cop es prem el botó, salta l’avís a la central de la Policia amb el nom, adreça i telèfon del comerç i es deriva una patrulla al lloc en el qual hi ha l’emergència. Mentrestant, un operador contacta amb el comerç per esbrinar més dades o si ha estat una falsa alarma. 

Com aconseguir-la

Tots els comerciants interessats en aquest nou servei poden descarregar-se el full de sol·licitud a través de la pàgina web municipal. Un cop es presenti a l’Ajuntament, la Policia Local visitarà l’establiment per verificar les dades i ajudar al comerciant a activar l’aplicació mòbil al seu dispositiu. Aquest servei però, no s’oferirà a aquells establiments que estan obligats per llei a contractar un servei de connexió a central d’alarmes. Entre ells, queden exclosos entitats bancàries i locals de venda d’or, joieries i similars.