Una part de l'edifici de la Gran Via de Premià de Mar (Maresme) on va tenir lloc l'explosió del passat 18 de setembre està tan malmesa que no es podrà apuntalar, segons han conclòs els tècnics de l'empresa especialitzada que està fent els treballs d'estabilització del bloc. Es tracta d'una zona dels sostres i els terres que separaven el pis on va tenir lloc l'explosió, el 2n 1a, amb el pis de dalt i el pis de baix. La manca de cap punt ferm en aquest punt fa impossible la col·locació de puntals per tal d'assegurar l'edifici i ara caldrà fer un petit projecte a corre-cuita per a la instal·lació, en aquests punts, de noves columnes i bigues de ferro. Aquest canvi suposa ara un endarreriment en els treballs, però s'espera que a la llarga això serveixi de base per a la posterior rehabilitació de l'edifici.

El mal estat d'aquesta part de l'edifici fa que s'hagin de modificar els treballs per estabilitzar-lo i buscar solucions alternatives al projecte inicial d'apuntalament. La desaparició de terres i sostres en la zona més pròxima a la detonació fa que hi hagi fins a nou metres de buit en vertical. Aquesta distància impedeix la col·locació de puntals i obliga a una primera petita rehabilitació exprés.

Aquest canvi suposa ara un endarreriment en els treballs, però s'espera que a la llarga això serveixi de base per a la posterior rehabilitació de l'edifici

La zona afectada es troba en l'espai que ocupaven les habitacions més petites de les portes primeres del primer, segon i tercer pis de l'edifici. Els treballs que es faran consistiran en la instal·lació d'una subestructura de columnes i bigues de ferro que facin sòlida el conjunt de l'estructura del bloc de pisos. A la resta de l'edifici, els treballs d'apuntalament avancen al ritme previst i la paret mestra o mur de càrrega que passa pel mig dels habitatges, i que més afectació va tenir a la segona planta com a conseqüència de l'explosió, ja està apuntalada fins a la quarta planta. L'edifici, però, encara no es considera estabilitzat i el treball al seu interior continua sent perillós.

36 famílies desallotjades

Pel que fa a les persones afectades del bloc sinistrat, així com dels blocs veïns, de les 36 famílies desallotjades, n'hi ha tretze que ja s'han traslladat a viure a un nou habitatge provisional, deu més també han trobat pis i estan pendents d'entrar-hi a viure, quatre famílies continuen buscant habitatge i les altres nou han preferit continuar allotjades a casa de familiars o amics.