El pis afectat. Foto: ACN
El pis afectat. Foto: ACN

Capgros.com / ACN

L'explosió d'un pis a Premià de Mar va ser un crim de violència masclista

Els Mossos determinen que la mort d'una dona en el moment de la deflagració no va ser accidental i s'ha derivat el cas al jutjat de violència domèstica

Els Mossos d'Esquadra han conclòs que l'explosió de Premià de Mar el 18 de setembre, en què va morir una dona en el moment de la deflagració i l'home que vivia amb ella dies més tard, va ser un crim de violència masclista, segons han confirmat fonts policials a l'ACN després que ho avancés 'El Periódico'. Segons la investigació dels Mossos, tot apunta que no va ser una mort accidental, sinó criminal. Una vegada s'ha tancat l'atestat policial, s'ha enviat al jutjat de Mataró que instruïa el cas, que s'ha inhibit al jutjat de violència sobre la dona de la ciutat, han assenyalat les mateixes fonts. L'home que vivia al pis on hi va haver el sinistre va ingressar a l'hospital amb cremades a un 30% del cos i va morir l'1 d'octubre. L'explosió ha comportat el desallotjament de 36 famílies fins que l'edifici no estigui reparat.

L'home que vivia al pis on hi va haver el sinistre va ingressar a l'hospital amb cremades a un 30% del cos i també va morir

El jutjat d'instrucció 5 de Mataró, encarregat del cas de l'explosió a Premià de Mar, va rebre l'informe que assenyala la possibilitat que l'explosió fos provocada i que la parella de la dona morta en pogués haver estat el causant, segons un comunicat enviat aquest dimarts a la tarda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Per aquest motiu, va acordar la inhibició al jutjat de violència sobre la dona de Mataró, a qui correspon ara la investigació. El comunicat del TSJC puntualitza que, tot i l'informe, no hi ha "la certesa d'un crim masclista", sinó "indicis que podrien apuntar a aquesta possibilitat".

L'explosió es va produir el 18 de setembre al 2n 1a del número del 196-198 de la Gran Via de Premià de Mar, en ple centre de la ciutat. La deflagració va ser tan brutal que va deixar molt malmesa l'estructura de l'edifici –se n'ha hagut d'apuntalar un 70%- i desenes de persones en van haver de ser desallotjades. La zona dels sostres i els terres que separaven el pis on va tenir lloc l'explosió, amb el pis de dalt i el de baix, estava tan danyada que ni s'ha pogut apuntalar. Fins i tot en un primer moment s'havia arribat a especular amb la possibilitat d'enderrocar el bloc, però els serveis tècnics van concloure que era viable mantenir-lo dempeus.

Conservar les proves

Els edificis adjacents van quedar afectats per l'ona expansiva, que en va rebentar les finestres, i l'endemà de l'explosió es va haver de desallotjar d'emergència el bloc del 39 del carrer d'Elisenda de Montcada per por a possibles despreniments en l'immoble on va tenir lloc l'explosió.  La unitat científica dels Mossos d'Esquadra va haver de coordinar calendaris amb l'empresa encarregada de les obres al bloc perquè es conservessin al màxim les proves que podien ajudar a esclarir què havia passat. Els Mossos també estaven pendents d'interrogar l'home que vivia amb la dona, que va morir a l'Hospital de la Vall d'Hebron després d'haver-hi estat ingressat durant dies en estat crític.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive