Dos fils col·locats de punta a punta d'un corriol d'Argentona, a mode de trampa molt perillosa per als ciclistes que hi circulen de manera molt habitual. Això és el que es van trobar diumenge passat un grup de ciclistes en un camí boscós conegut com "La ratonera", i molt concorregut per les BTT. Ho van denunciar a través de Facebook amb diverses fotografies del parany, que ningú sap qui ha posat i que pot resultar molt perillós per la seva poca visibilitat. Aquest dimarts han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra.

Els fils van aparèixer a un camí conegut com 'La ratonera', molt concorregut per les BTT

"Feia poc que havíem sortit, era molt aviat encara i tot just anàvem escalfant, per sort no baixàvem gaire ràpid, quan ens vam trobar els fils travessant el corriol de punta a punta", explica Francisco Parraga, un dels ciclistes del grup que ha denunciat els fets. Tal i com s'aprecia a les fotografies, els fils estaven penjats a mig metre d'alçada. "Just a l'alçada de la forquilla de la bicicleta, perquè si hi piques et faci saltar la bici i surtis volant", apunta Parraga, veí d'Argentona. Una trampa, per tant, posada amb molta mala bava. "És un corriol molt estret i ple d'arbres, per on es pot baixar força ràpid, pots prendre molt de mal", constata.

WhatsApp Image 2017 01 10 at 10.06.50

Parraga i els seus companys surten molt sovint en BTT pel Maresme, i han transitat per tota mena de camins i corriols. Però diumenge passat va ser la primera vegada que es trobaven amb un parany similar, i tampoc tenen constància que cap altre ciclista, fins ara, se n'hagi trobat un com aquest pel Maresme. "Havia vist fotografies de paranys així per Internet a altres llocs del país, però no m'ho creia, pensava que eren mentida o una broma: quan ens ho vam trobar nosaltres, vam al·lucinar", afirma el ciclista.