L'empresari Luis Andrés García 'Luigi' ha assegurat aquest dimecres a la tarda que el projecte de la zona de Can Riviere a Sant Andreu de Llavaneres va ser totalment legal i no va consistir en cap canvi d'usos residencials ni una requalificació urbanística. Així, ha explicat que només es va passar de construccions unifamiliars i 3.500 metres quadrats de sostre edificable a 7.500 metres edificables i construccions plurifamiliars. A canvi, però, va reformar la masia de Can Riviere, va construir un mur perimetral, un casal de joves i un carrer que conduïa fins l'institut. Tot i que la seva intenció inicial era construir-ho tot, un cop ja avançada la tramitació, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta li van presentar la immobiliària Restaura, que va comprar el projecte. Ell va pagar una comissió a Alavedra i Prenafeta.

Ha explicat que només es va passar de construccions unifamiliars i 3.500 metres quadrats de sostre edificable a 7.500 metres edificables i construccions plurifamiliars

García ha explicat que va tenir coneixement d'un possible projecte constructiu a Llavaneres per construir set cases unifamiliars d'uns 8.000 metres quadrats en total, en un solar de sòl urbà residencial, i ho va comprar el 2003. Ell volia fer una modificació al projecte, però l'Ajuntament el va obligar a comprar la finca del costat, tot i que ell no volgués, cosa que va fer el 2004. Així, el consistori va aconseguir preservar la masia catalogada de Can Riviere, que va restaurar, i va fer un casal de joves, un casal d'avis, un mur perimetral i la urbanització d'un carrer fins a l'institut.

Entrada al parc de Can Riviere de Llavaneres, en una foto de 2010. Foto: ACN

Per tirar endavant el projecte va instar un dels seus col·laboradors, Manuel Valera, també acusat, a invertir-hi, així com a altres empresaris. També va parlar amb dos investigats inicialment en el cas, el regidor d'Urbanisme Luis Antonio Jiménez i amb Genís Carbó, cap de planificació de la Generalitat fins el 2004, i que, segons 'Luigi', el va assessorar com a empresari privat a canvi de 200.000 euros. No coneixia Antoni Jiménez de res, ha dit, ja que el va conèixer molt posteriorment a la compra del solar i ni sabia que era regidor, cosa que va saber després. No sabia si havia treballat prèviament a Santa Coloma.

Alavedra i Prenafeta

Per últim, Alavedra i Prenafeta li van preguntar un dia si coneixia algun projecte immobiliari interessant perquè buscaven una inversió per a la immobiliària Restaura. 'Luigi' es va reunir amb el president de Restaura, Xavier Solano, que li va oferir un preu pel projecte superior al benefici que 'Luigi' havia previst obtenir de la venda dels pisos. Per això, Prenafeta i Alavedra van pactar una comissió del 4% de la venda total amb Restaura i que es van repartir amb 'Luigi' per haver-los presentat el comprador.