Els Mossos d'Esquadra van enxampar dilluns l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres Bernat Graupera, amagat dins d'un aparcament d'un bloc de pisos del carrer Sardenya de Barcelona, amb la cara tapada i armat amb dos ganivets i un esprai pebre de defensa. Durant la identificació, un veí del bloc el va reconèixer i va presentar denúncia a comissaria. Es dóna la circumstància que aquest veí és el treballador de l'Ajuntament de Llavaneres amb qui Graupera ha viscut un llarg litigi judicial i que encara s'arrossega. El 2014, Graupera va ser condemnat a tretze mesos de presó i inhabilitació per haver fet 'mobbing' a aquest treballador, que llavors era director d'Urbanisme. A més, recentment s'ha obert judici oral per un altre cas que enfronta l'exalcalde i l'empleat municipal. El jutge ha citat ja a les part perquè formalitzin els seus escrits.

El veí que el va reconèixer al pàrqquing és el mateix que va ser víctima del seu assetjament quan era Director d'Urbanisme de Llavaneres

Segons els Mossos d'Esquadra, una patrulla va veure un home en actitud sospitosa i amb la cara tapada que entrava en un aparcament. Fruit d'aquesta situació, se'l va requerir per identificar-lo i li van trobar en una motxilla dos ganivets i un espai pebre defensa. El mateix exalcalde reconeix la situació, però nega que volgués atacar ningú. Graupera ha explicat que, per compte propi, estava "investigant el patrimoni" del treballador municipal amb l'objectiu de demostrar un presumpte enriquiment il·lícit: "Estava sortint del pàrquing, la motxilla amb l'esprai la tinc des de fa anys per protecció i no vaig punxar rodes ni vaig fer mal a ningú". Tot i això, els agents van instar el treballador municipal a presentar denúncia a la comissaria, cosa que va acabar fent.

Un enfrontament que ve de lluny

L'enfrontament entre tots dos s'arrossega des de 2007, quan Graupera va guanyar per primera vegada les eleccions municipals. La mala relació va arriba a l'extrem que el 2014 un jutge de Mataró va condemnar el ja llavors exalcalde per assetjament. Segons el jutge, Graupera el va "apartar" de la feina el treballador amb voluntat de "degradar-lo moralment". La sentència destacava que les decisions de l'alcalde van ser injustificades i demostraven "l'intent d'humiliar el treballador", una actitud que "es contradiu amb els valors que se li exigeixen a un alcalde".

El mateix exalcalde ha reconegut la situacó però nega que volgués atacar ningú. Diu que estava "investigant el patrimoni" del treballador municipal

D'altra banda, actualment s'ha obert judici oral contra l'exalcalde per un altre cas relacionat amb aquell. Se l'acusa d'obstrucció a la justícia per, presumptament, haver pressionat el treballador perquè retirés la denúncia que va acabar amb la condemna de l'any 2014. La instrucció ja està tancada i ara s'ha obert un termini perquè les parts presentin els seus escrits.