El Maresme rep més població de la que marxa a viure a altres indrets, així que per tercer any consecutiu presenta un saldo migratori positiu. És el quart saldo més alt que presenta una comarca catalana, darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Segons dades del 2015, les darreres que disposa l'Obervatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el Maresme va tenir un guany net de població de 2.226 persones. Durant aquest any van marxar del Maresme 13.908 persones, però la comarca va atreure 16.134 nous veïns i veïnes procedents.

El Maresme rep població catalana d'altres comarques i també d'altres països, mentre que en perd d'altres regions de l'Estat espanyol

Les dades són positives pel que fa a catalans d'altres comarques que es desplacen a viure al Maresme, i també de persones procedents de l'estranger que s'hi instal·len. Durant el 2015 la comarca va rebre 4.271 persones procedents de l'estranger i van marxar a viure a altres països 3.351 maresmencs i maresmenques.La tendència, però, s'inverteix en la comparativa entre immigracions i emigracions amb la resta d'Espanya. D'aquesta manera es reaferma el posicionament del Maresme com a territori que atrau població catalana; es manté la pèrdua de població en les migracions amb la resta d'Espanya i s'inverteix la tendència respecte a les migracions externes que des de 2012 havia estat negativa.

 

Les dades per municipis

Només hi ha sis municipis que registren un saldo migratori negatiu: Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, Premià de Dalt, Premià de Mar i Sant Iscle de Vallata. Els 24 municipis restants han tingut un saldo global. Els 5 municipis amb els saldos migratoris positius dins de Catalunya més elevats són: Vilassar de Mar, Calella, El Masnou, Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar. Només hi ha hagut 12 municipis amb un saldo positiu amb la resta de l'Estat. Els més elevats són Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Tiana. Pel que fa als saldos migratoris positius externs, els més elevats es registren a: Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres.