Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roda de Berà (Tarragonès) han detingut dos veïns d’Arenys de Munt de 19 i 20 anys com a presumptes autors de diversos robatoris amb força en segones residències de la Conca de Barberà. A principis de març, durant un control els Mossos van aturar el vehicle en què viatjaven i hi van localitzar nombrós material de dubtosa procedència. Davant la sospita que part d’aquest material pogués estar sostret es va comissar preventivament per esbrinar el seu origen. Uns dies després, la policia va rebre una denúncia per un robatori en una segona residència de l’Espluga de Francolí i, la víctima, va reconèixer pertinences seves entre els objectes intervinguts. Davant d’aquest fet, el 15 de març els dos joves van ser detinguts i, posteriorment, van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge.

La investigació va continuar oberta per tal d’esbrinar si els detinguts podien estar implicats en altres robatoris comesos en la mateixa zona. Durant els següents dies, es van rebre tres noves denúncies per robatoris amb força, de similars característiques, comesos en segones residències. Els denunciants van reconèixer objectes de la seva propietat entre els intervinguts a principis del mes de març.

Finalment, el passat 1 d’abril agents dels Mossos de la comissaria del Vendrell van localitzar i detenir un dels dos lladres a la zona del barri marítim de Coma-Ruga. L’endemà, 2 d’abril, la Policia Local de Roda de Berà (Tarragonès) va localitzar i detenir el segon implicat. Els arrestats van quedar a disposició del jutjat d’instrucció número 5 del Vendrell.