La preocupació al Maresme per l'augment de casos de robatoris a les llars és notòria. Arenys de Mar no n'és pas una excepció. Per aquest motiu el 10 d'abril passat l'Ajuntament va organitzar un acte informatiu sobre seguretat ciutadana en el què els màxims responsables dels cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra van comparèixer per explicar les mesures que s’estan portant a terme per combatre aquest fenomen.

Mossos i Policia Local van organitzar amb l'Ajuntament una trobada ciutadana per exposar aquestes xifres i explicar les mesures que prenen per combatre-ho

L'inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Arenys, Salvador Rossell, va informar que en el 2016 es va produir un augment de robatoris amb força en domicilis del 6,8%, mentre que en el què portem d’any se n’havien comptabilitzat 38 casos (10 al gener, 9 al febrer, 18 al març i 1 en el què portàvem d’abril). També es va explicar que fins al moment s’havien practicat 15 detencions, però que el problema rau en la manca d’efectivitat de les lleis, ja que molts dels lladres acumulen nombrosos càrrecs i detencions.

Un fenomen global

Tanmateix, es va donar a conèixer que s’han detectat diferents bandes organitzades de persones procedents de l’Amèrica del Sud i de l’Europa de l’Est que actuen a tot el territori, fet que demostra que ens trobem davant d’una situació global i no pas localitzada només en Arenys.