La Big Band d’Arenys i Hat Hausen Elastic Band van donar tret de sortida al 26è Festival de Jazz d’Arenys de Mar el passat divendres 21 de juliol als Jardins del Xifré. El certamen musical s’allargarà fins el 18 d’agost, oferint cada divendres a dos quarts d’onze de la nit un concert d’aquest estil musical al Pati del Xifré.

Com ja és tradició, el Festival de Jazz va obrir amb l’actuació de dues formacions locals d’Arenys: la Big Band d’Arenys i la banda d’estil Dixieland, Hat Hausen Elastic Band. La següent cita va ser el divendres 28 amb Leonn Marcel Meade, acompanyat per Special Edition.

Divendres 4 serà el torn del jazz negre de la mà de La Locomotora negra, una de les formacions més antigues del jazz català que actualment és integrada per 17 components. El següent divendres, dia 11, els convidats seran Txell Sust& AugustTharrats Trio que portaran el seu estil Blues-Swing tan característic, palès al nou cd del grup, Jazz Nature, que van presentar el passat mes d’abril juntament amb Nono Fernández al contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria. Finalment, el concert de The Jazzcare All Stars del darrer divendres 18 d’agost farà reviure la música del granLouis Armstrong All Stars, més conegut amb el nom de “Satchmo”, en motiu del 70è aniversari del seu naixement.

Les entrades es poden aconseguir a un preu de 12€ a taquilla i 10€ anticipada per internet abans de les 14h del dia del concert. Per comprar entrades anticipades només cal anar a l’apartat programació del web www.jazzarenys.cat, buscar el concert desitjat i pressionar sobre el botó COMPRAR. Per més informació o dubtes podeu posar-vos en contacte al telèfon 931140057.

LA LOCOMOTORA NEGRA

Divendres, 4 agost - 22:30

La Locomotora Negra és una de les formacions més antigues en el món del Jazz a casa nostra. Va debutar l´any 1971 en format de quintet. Amb el temps la formació s´ha anat ampliant fins arribar al nombre actual de 17 components. L´estil de La Locomotora Negra s´orienta al Jazz negre en les seves vessants més populars. Pren com a models les orquestres més famoses de l´Epoca Swing, com les de Fletcher Henderson, Duke Ellington, Count Basie, etc.. També inclou en el seu repertori alguna interpretació dins l´estil New Orleans.

TXELL SUST & AUGUST THARRATS TRIO

Divendres, 11 agost - 22:30

Aquesta formació es va formar el 1993. Al llarg dels anys el seu característic estil Blues-Swing ha estat un referent de l’escena del jazz a casa nostra. Han enregistrat 3 Cd’s: Blue Time, Gran Hotel Havana i Non Stop i ara, després de 14 anys de no gravar, s’hi han tornat a posar, juntament amb Nono Fernández al contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria, amb un repertori de temes propis per crear el nou disc Jazz Nature. Aquest nou treball es va presentar el dia 2 d’abril al Festival de Jazz de Terrassa.

THE JAZZCARE ALL STARS

Divendres, 18 agost - 22:30

En ocasió del 70è aniversari del naixament del Louis Armstrong All Stars, el "JAZZCARE ALL STARS" fa reviure en concert la mùsica del gran "Satchmo", reinterpretant el repertori del seu conjunt amb l'ànim de transmetre en directe el seu esperit més autèntic. Ricard Gili -trompeta i veu, Oriol Romani - clarinet, Ramon Fossati - trombó, Alain Guiu - piano i direcció, Pere Loewe - contrabaix i Pau Bombardó - bateria.