La celebració al final del partit. Foto: R.Gallofré

La Sirena Mataró remunta i es classifica per la Final a Quatre de l'Eurolliga

Les mataronines fan un partit gairebé perfecte i s'imposen per 12-8 a l'UVSE Budapest.

La Sirena Mataró segueix fent història. Dissabte rebia l'UVSE Budapest en el partit de tornada dels quarts de final de l'Eurolliga, i van capgirar el marcador de l'anada. Amb el 10-9 d'Hongria les mataronines havien de guanyar de dos per estar a la Final Four. Dit i fet, en un partit gairebé perfecte les de Florin Bonca van tombar per 12-8 a les hongareses i estaran per primera vegada entre els quatre millors equips d'Europa. Les de la capital del Maresme ja fa temps que s'han guanyat tot el dret a somiar i demostren, temporada rere temporada, que no tenen sostre.

El primer parcial va començar amb una Sirena Mataró endolladíssima. Després de possessions de tempteig, Zablith de llarga distància aconseguia fer el primer gol. La resposta arribava amb l'empat en jugada de superioritat. Però la Sirena volia fer-la grossa des del primer moment. De nou de lluny, Laura López l'enviava a l'escaire i poc després de mantenir la porteria assegurada en una jugada d'inferioritat, Clara Cambray, també des de llarga distància, feia el tercer. Les mataronines sorprenien amb xuts llunyans davant un rival que que va retallar en una jugada elaborada. López, rebent des de l'extrem i xutant molt ràpidament feia el quart. Abans del descans, un palmeig de pilota des de la boia hongaresa feia el 4-3 amb el que es va arribar al descans.

Willemsz va ser un mur sota pals, Laura López va liderar l'equip amb gols en el moment clau i Zoe Arancini va demostrar per què se la va fitxar per fer història a Europa; tot l'equip va estar a un nivell defensiu esplèndid i va jugar amb molt de cap cada possessió en atac

El segon període va començar amb un UVSE llençat cap a la porteria de Debby. Tres possessions seguides sense anotar gràcies a la portera local i als pals. Temps mort de Florin Bonca i efecte inmediat: la Sirena va aconseguir el 5-3 acte seguit en una bona circulació amb Arancini anotant sense oposició. De nou l'UVSE atacava amb força i de nou es va topar amb el pal, un aliat important per les de Bonca. Les mataronines tenien l'ocasió de trencar el matx, però el pal primer i una decisió polèmica per una falta en atac molt protestada ho van impedir. Les hongareses, a més, marcaven enmig de l'escridassada del Sorrall per fer el 5-4. Però la Sirena va decidir seguir amb el seu partit. Gibson, des del lateral, apareixia per fer el 6-4 de potentíssim xut. Fins el final, atacs sense fructificar a ambdues bandes i al descans, un resultat que donava la classificació.

El tercer període va ser el de la confirmació. Laura López sorprenia a l'inici amb un xut picat a l'aigua i ajustat per fer el setè. Willemsz aturava amb forçael següent atac rival i aquí es va entrar en moments d'imprecisió a amdues porteries. En una jugada ràpida, Gibson, poc coberta, destrossava la porteria amb un xut imparable: 8-5. L'UVSE va retallar acte seguit en una jugada de superioritat molt protestada, però era el moment del Mataró. Gran atac col·lectiu amb la pilota circulant de banda a banda, passada al mig i gol de Cambray: 9-6. Abans d'acabar, última possessió de la Sirena i Arancini feia el mateix gol de López: xut ajustadíssim i baix al pal per permetre somiar amb el 10-6.

El tercer període va trencar el matx. López, Gibson, Cambray i Arancini van anotar quatre gols que van trencar el partit; al darrer període va arribar la confirmació

El darrer període començava just al revés del que havia passat a l'anada. Arancini demostrava per què la van fitxar per jugar a Europa i anotava l'11-6. Les mataronines guanyaven de cinc com de cinc perdien ara fa quinze dies... Però l'UVSE no tenia el geni per remuntades. Quedaven quatre minuts i el partit semblava sentenciat gràcies a una defensa mataronina molt sòlida. I quan no, apareixia Debby per aturar xuts enverinats. A dos minuts per acabar, les hongareses ho van intentar per última vegada. Un xut potent i llunyà de Hanna feia l'11-7. L'alegria va durar poc, perquè al següent ata, circulació magistral de la Sirena i xut poderós amb gol de López. 12-7, 1.40 per acabar i tot sentenciat quan l'extrem hongaresa, spla davant Debby, xutava a reventar i la portera desviava. Malgrat això, encara va haver-hi temps perquè l'UVSE marqués el 12-8 poc després. Només quedava un minut pel final i l'equip va decidir mantenir possessió. Ja estava fet. Fa un any van fer història. Avui ja són llegenda.