Foto de la Copa de la Reina de Josep Arnau / Atelier Photo

La Sirena Mataró perd la final de la Copa de la Reina

Les mataronines no poden superar un Sabadell molt més encertat.

La Sirena Mataró no va poder reeditar la Copa de la Reina disputada a Terrassa. L'equip de Florin Bonca arribava com a vigent campió davant el totpoderós Sabadell, vigent campió d'Europa, i va competir fins el final per guanyar el seu tercer títol tot i que no va estar suficientment encertat en els moments clau davant un rival que no perdona. Gran partit, equilibrat en molts moments i amb victòria final del Sabadell: 14-7.

Les sirenes es van trobar amb un gol matiner del Sabadell al que va respondre Ciara Gibson amb un gran xut per empatar. Durant el primer període, però, les vallesanes van aconseguir fer dos gols amb certa facilitat mentre les mataronines esgotaven les possessions sense trobar xuts clars. Una vaselina de Gibson va ser l'únic avís abans de la primera aturada.

En el segon quart, una bona jugada col·lectiva va acabar amb el 3-2 d'Ona Messeguer. Les mataronines van tenir opcions d'empatar, però es van topar amb la portera vallesana. I acte seguit, Espar feia el 4-2. Però les de Florin Bonca no es donaven per vençudes, i aprofitant una exclusió de Mati Ortiz, Liana Dance va culminar un atac mataroní amb el 4-3. El Sabadell va poder fer el cinquè però va fallar un penal amb un xut al pal, però la Sirena no ho va aprofitar tot i estar amb superioritat. El cinquè del Sabadell va arribar en un contracop culminat per Leo. El partit es va complicar molt en la darrera possessió del Sabadell amb un gol de Forca: 6-3. Abans del descans, aprofitant una nova exclusió d'Ortiz, Marta Bach posava el Mataró dins del matx.

El Sabadell trenca el matx

El tercer període va començar molt malament. Tabani amb un xut molt ajustat va fer el setè gol de les vallesanes. La resposta mataronina, una bona jugada que va acabar amb un xut de Bach aturat per la portera de Sabadell. Les mataronines van tenir opcions d'estar dins del matx, però la defensa vallesana i la portera eren en molts moments infranquejables. El vuitè gol, aquest de Leiton, trencava el matx: 8-4. Les sirenes, després d'un temps mort, van tornar a la càrrega. Laura López, en superioritat i de vaselina al pal llarg, va retallar distàncies. Les mataronines no van poder aprofitar algunes jugades de superioritat per acostar-se més al marcador, però el Sabadell també es trobava amb dificultats per anotar, moltes més de les que havia tingut en el primer tram. La nord-americana Kiley va donar oxigen a les vallesanes amb el 9-5 després de molts minuts sense anotar. La mateixa jugadora, sense pressió defensiva, va fer el desè gol i deixava el matx vist per sentència.

En el tram final, semblava no haver-hi més història. Mati Ortiz va acabar exclosa totalment del matx, però la renda vallesana era molt gran. Clara Cambray va fer el sisè gol (10-6) al poc de començar. La resposta de Maica Garcia (11-6) deixava clar que el Sabadell no es volia deixar sorprendre. Finalment, 14-7.