Alba Bonamusa. Foto: Atelier Photo / Josep Arnau

Alba Bonamusa, campiona d'Europa júnior amb Espanya

El combinat estatal supera a la final a Rússia per 8-12.

Alba Bonamusa segueix els passos que noms il·lustres, com Marta Bach o Roser Tarragó, van obrir fa temps i tot apunta a que serà una altra jugadora mataronina de primer nivell internacional en el waterpolo mundial. La jugadora va aconseguir la medalla d'or al Campionat d'Europa júnior amb Espanya, sent peça clau en la victòria que el combinat espanyol va aconseguir davant Rússia per 8-12.

El partit va començar molt igualat i amb alternatives, amb el 3-4 al marcador. La mateixa tònica es va seguir en el segon quart, on Espanya va aconseguir obrir forat fins el 4-7. Bonamusa va marcar en el tercer quart on les espanyoles ja tocaven l'or després de posar-se 6-10 al final del període. Quedaven 8 minuts per la glòria, i allà les possessions llargues van anar minvant les esperances de les russes, que amb 7-11 ja van veure que no podrien fer res. Finalment, triomf per 8-12 amb regust també mataroní.

Bonamusa ha estat esplèndida durant tot el campionat. La jugadora mataronina va anotar dos gols a semifinals (5-11 davant Hongria), un davant Grècia als quarts (4-9 de resultat global) i va fer un total de 2 gols en la fase de grups, on no va marcar davant Itàlia ni República Txeca però sí ho va fer davant Bulgària.