Gàlia Dvorak va proclamar-se la setmana passada com a Campiona d'Espanya absoluta, un títol que no aconseguia des de feia 12 anys. El punt i final a una temporada intensa on ha competit a França amb el Grand Quevilly, equip amb el que van acabar cinquenes la lliga, i també a la Champions. Sense tantes competicions internacionals -l'any passat va ser excepcional en aquest apartat perquè hi havia Jocs Olímpics a l'horitzó- i sense el CN Mataró, amb qui va acordar deixar de  competir a nivell de lliga després que el club renunciés a la Superdivisió.

"No em sentia tant bé ni preparada com l'any passat per guanyar el Campionat d'Espanya; de fet pensava que el 2016 era el meu any, i potser vaig sortir amb massa pressió a sobre", recorda Dvorak de les diferències entre els dos últims campionats. En canvi, aquest any va anar a competir amb un xip diferent: "Vaig prendre-m'ho amb més filosofia, pensant que la Maria [Xiao] era clara favorita". La mataronina va tardar en agafar el ritme de competició, i explica que inclús "a semifinals encara no em trobava còmode, tot i que vaig poder fer un partit més tàctic per superar a la Sara Ramírez quan m'estava dominant", i a la final ho va tenir més de cara: "La meva rival [Sofia Xuan] havia fet un campionat espectacular i havia eliminat a Xiao, però a mi mai m'ha guanyat i això em va donar confiança i convenciment per superar-la". Un triomf important 12 anys després de l'últim i d'haver arribat a diverses finals però no haver pogut emportar-se-les fins ara.

Rivals de nivell a França

La temporada a França ha estat dura però molt profitosa: "el nivell de la lliga és brutal i durant mesos no he parat de jugar amb jugadores de dins del Top 50, de nivell molt alt; guanyar estava bé però al principi no acabava d'aconseguir-ho". A partir del gener la cosa va canviar, i Dvorak va començar a plantar cara a diverses jugadores de rànquing superior al seu (que es mou entre el 90 i el 100). A més, van arribar a quarts de final de Champions, una fita "històrica per un equip com el nostre" i ja ha confirmat que seguirà al Grand Quevilly l'any vinent on tornaran a la màxima competició continental.

Dvorak destaca el fet que competir amb rivals d'aqust nivell li permet "acostumar-se a partits d'exigència cada dues setmanes, i això serveix per millorar i és molt satisfactori, sobretot quan pots guanyar-les".

Relació amb el CN Mataró

La mataronina, que va deixar de competir amb l'equip del CN Mataró però que llueix els seus colors al Campionat de Catalunya i Espanya, ja ha explicat que estaria disposada a tornar amb el club mataroní sí properament es conforma un equip competitiu: "Vaig tenir ofertes per jugar a Espanya, però vaig preferir no fer-ho perquè el meu club aquí segueix sent el Mataró".

Ara descansarà abans de començar la preparació, a partir de l'agost a un centre d'alt rendiment al Japó, per entrenar de cara a l'Europeu del setembre.