Imatge d'arxiu del Futsal.

El Futsal Aliança Mataró perd a casa

Els vermells ensopeguen 3-4 amb el Lliçà Amunt i cauen a la tercera posició.

El Futsal Aliança Mataró va patir diumenge la primera derrota en partit oficial de la temporada després de perdre a casa 3-4 davant el Lliçà d’Amunt. Els de Jacob Bustamante no van mostrar la seva millor versió, tot i que van competir fins al final davant d’un Lliçà molt intens i combatiu.

Al primer tram de la primera es va veure ràpidament la tònica que seguiria el partit. El Lliçà esperava als mataronins amb una defensa intensa a mitja pista, buscant ràpidament la sortida al contracop que els permetés avançar-se al marcador. Per la seva banda, els nostres intentaven, per mitjà del sistema de joc de quatre i la variant d’ubicar el pivot, fer mal a la defensa visitant, que es mostrava força còmode, doncs el ritme de pilota dels del Maresme no era l’habitual.

Una pèrdua dels capgrossos a pista pròpia va propiciar, al minut deu de la primera, el 0-1 pels visitants. Restava molt de temps i era necessari activar- se i intentar augmentar el ritme de joc si es pretenia fer mal a la cada cop més tancada defensa rival. En una acció d’estratègia, Oriol López assistia a Pol Novo que, després de retallar al defensa, feia l’empat (1-1) amb el que s’arribava al descans.

A la represa, el Lliçà va sortir encara més intens, i per mitjà de la velocitat al contracop els costava molt poc generar ocasions. En un 1x1 en banda i una gran finalització a dalt situava el 1-2 al marcador en favor dels del Vallès.

Això va fer reaccionar els nostres, que ho van provar de totes les maneres possibles, però una gran actuació del porter i, en algunes ocasions la manca d’encert o la pròpia mala sort complicaven cada vegada més les coses als de Jacob.

La situació aniria a pitjor amb l’1-3 dels visitants, que deixava en evidència que no era el dia dels mataronins. Però l’esperit de lluita i les ganes de girar el marcador van fer que en menys d’un minut Miki i Àlex, en dues jugades d’estratègia, empatessin (3-3) el partit, quan quedaven encara dotze minuts per disputar-se.

L’efecte remuntada, però, va durar ben poc, i es que els del Vallès no necessitaven pràcticament la pilota per fer mal als locals. En un contracop, una passada al segon pal permetia situar-se novament al capdavant del marcador al Lliçà (3-4), resultat que es va agreujar quan Paco va veure la segona groga a manca de cinc minuts pel final i l’equip es quedava, durant dos minuts, amb tres jugadors i porter.

Els visitants no van saber aprofitar ni aquest avantatge ni un doble penal  que va aturar Amar, i van permetre que els nostres sortissin de cinc a manca de poc més de 2 minuts per intentar obrar el miracle. El pal, el porter i, fins i tot algun defensa sota pals, van evitar el gol mataroní i van brindar una molt celebrada victòria al Lliçà, que ara mateix es situa setè a la classificació (amb un partit menys).

L’Aliança Mataró ha perdut dues posicions, i ara mateix es tercer, primer és el Canet i segon el Terrassa.  Aquesta setmana els capgrossos visiten la pista del Canet FS, en un derbi que es preveu espectacular. Els verds son líders i porten més de dos anys sense perdre a casa. El partit es disputarà dissabte, a les 18:00h, al Pavelló Municipal de Canet.