Albert Ramos ha donat la gran sorpresa del Masters 1000 de Montecarlo en eliminar a tot un número 1 del món com Andy Murray. El partit, corresponent als vuitens de final de la cita en terra batuda ha servit perquè el tenista mataroní segueixi fent història en un any inoblidable. Tot i començar perdent de manera clara, Ramos va empatar el matx i va superar al britànic contra tot pronòstic.

El partit va començar malament pels interessos del tenista mataroní, que es va trobar amb un Andy Murray molt sòlid i convincent des d'un primer moment. El britànic li va trencar el servei amb facilitat i es va disparar fins a guanyar 6-2 el primer set. Podia semblar que no hi hauria gaire més a veure en aquest partit de Montecarlo, però Ramos encara tenia molt a dir. En el segon set va ser el tenista mataroní el que va trencar-li el servei en més d'una ocasió per emportar-se el segon set: 2-6.

El triomf va agafar un color d'èpica absoluta en el darrer set. Allà, Ramos perdia per un contundent 4-0 però va tenir la sang freda de capgirar una situació límit. El tenista mataroní li va trencar el servei, va posar-se 4-2, va tornar a trencar-li el servei i va deixar molts dubtes en el sí del número 1. El partit es va posar de cara amb el 5-6 favorable a Ramos, sorprenentment sòlid davant el servei de Murray i en el punts decisiu, el mataroní no va fallar. Després del primer 40-40, dos punts seguits li donaven una nova victòria històrica.