L'Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs del CE Mataró i es reafirma en el que va dictaminar el jutjat de primera instància de Mataró: L'entitat, juntament amb els ex-coordinadors Jordi Pi i Marcial Serrano, han de pagar als ex propietaris del club (Oslo SL, vinculada a Paco Gonzalo) una quantitat propera als 50.000 euros (concretament 45.600) i seguir pagant 1.200 euros al mes fins al 2025 tal i com estava establert en un contracte mercantil signat el 2011.

Tot això bé d'anys enrere: Marcial i Jordi van acordar pagar 1.200 euros al mes a Paco Gonzalo a canvi de poder fer servir icones, categories i demés per mantenir el club viu. La federació va validar el contracte i anys després, el CE Mataró (amb una nova junta directiva) va subrogar aquest acord. Al 2014, el CE Mataró va deixar de pagar en entendre que el contracte era nul. Gonzalo els va demandar i el jutge li va donar la raó, ja que les "tres parts condemnades havien estat pagant les quotes entre 2011 i 2013 i pretendre ara la nul·litat d’un contracte després d’haver complert amb el mateix és anar en contra els actes propis més elementals”. L'Audiència ratifica aquest argument.

La situació és delicada per l'entitat: tot i que la demanda es va fer reclamant 6.000 euros impagats, la sentència en primera instància alertava: "no hi ha altra interpretació que l’obligació de pagament solidari de les quotes objecte de reclamació i, en el seu cas, si es verifica, de les futures que ja s’anuncien impagades”. Significa que cal pagar totes les altres quotes no abonades a posteriori. Entre 2014 i 2017 el total puja a 45.600 euros.

Naturalment, com que l'Audiència Provincial confirma que el contracte és vàlid, caldrà seguir pagant els següents mesos fins que acabi l'acord de 13 anys al qual es va arribar. L'audiència "confirma la resolució inicial en tots els seus pronunciaments" i imposa "les costes derivades del procés a l'apel·lant", o sigui, el CE Mataró.

Gonzalo vol una entesa

Gonzalo, que destaca el fet d'haver guanyat la sentència després que se'l titllés de mentider en l'assemblea de socis on es va declarar suposadament nul el contracte, explica que vol arribar a una "entesa amb la directiva", ja que ell simplement vol cobrar el que se li deu. Recorda, també, que el contracte a raó de 1.200 euros al mes tenia aquesta quantitat perquè ell va posar de la seva butxaca uns diners per reeixir el projecte liderat per Pi i Serrano i que aquests diners se'ls hi havia de tornar en part. "Només espero que a part de pagar els endarreriments, compleixin amb el contracte pagant les quotes el dia 10 de cada mes", afegeix.

Què passa amb Pi i Serrano?

El dubte ara és saber què passa amb els ex-coordinadors. Ells són els signants originals del contracte que a posteriori el CE Mataró va subrogar. La sentència indica que són les tres parts les que han de pagar, però hi ha un problema: els dos coordinadors van ser acomiadats de l'entitat i ja en la sentència en primera instància van alertar que la lògica deia que havia de pagar qui fa ús dels drets del club (el CE Mataró) i no que ells "només tinguem obligacions". No sembla que aquest capítol s'hagi tancat amb la sentència, ni molt menys.

Capgròs s'ha posat en contacte amb el CE Mataró per si vol valorar la sentència. Si ho fan s'ampliarà aquesta notícia. En declaracions a Mataró Audiovisual la consideren "molt negativa"  tot i que ho "accepten".