La història d'Alberto Aybar i el CE Mataró és ben curiosa. El jugador portava sis temporades al Vilassar de Mar, però en acabar aquesta van decidir no renovar-lo. Encara amb molt de futbol a les seves botes, van estar parlant amb el CE Mataró per incorporar-se com a fitxatge si l'equip pujava a Primera Catalana. Però els groc i negres no van assolir l'ascens. Llavors, amb Alberto Encinas decidint no seguir com a tècnic, tot va encaixar. No té experiència en un primer equip, però sí el títol d'entrenador, i va decidir penjar les botes per animar-se a liderar una plantilla que ha renovat la base i que tindrà com objectiu aconseguir l'ascens.

"La meva primera intenció era seguir a Vilassar, però no em van renovar i em vaig plantejar què fer; finalment vaig escollir entrenar l'equip", explica Aybar, que admet fortaleses i debilitats en la seva nova posició: "com a jugador ja feia funcions d'entrenador, però serà un repte important on intentaré suplir la meva inexperiència amb tot el que he arrossegat com a jugador durant molts anys". Tot i que el nou tècnic admet que "hi haurà coses que s'aprendran en el dia a dia", considera que en la gestió de la plantilla té molt guanyat per la proximitat que li dóna haver estat jugador actiu fins fa poques setmanes.

Dins de l'equip coneix ex-companys de camp com pot ser Aitor o Isma, fet que li "facilita" l'arribada a un club on s'ha renovat bona part de la plantilla de la temporada passada. "Tenim el 90% perfilat, falta algun fitxatge però no variarà molt", explica el tècnic, que afegeix: "volem pujar a Primera Catalana, no som dels que tenim més pressupost però sí ambició i equip per intentar-ho". El CE Mataró començarà la pretemporada el proper 7 d'agost.