Galeón Andalucía, un dels que es podrà veure.

El Port d'Arenys acull una trobada de vaixells històrics

Dins dels actes del Calamarenys, el port arenyenc acull aquesta cita entre els dies 4 i i 6 de novembre

El Port d’Arenys acollirà el cap de setmana del 4 al 6 de noviembre una trobada de grans vaixells històrics: la ‘Nao Victoria’, el ‘Galeón Andalucia’ i el pailebot ‘Pasqual Flores’. Aquest estol està fent una gira per la Mediterrània coincidint amb la commeoració dels 500 anys de la primera volta al món que van protagonitzar Magallanes i Elcano. Aquesta trobada s'emmarca dins dels actes del Calamarenys, una cita imprescindible per tastar la destacada gastronomia d'Arenys de Mar.

La ‘Nao Victoria’ és la rèplica del navili que fa cinc segles, capitanejat per Magallanes i Elcano va protagonitzar la primera volta al món (1519- 1522) i que just, aquest setembre s’ha commemorat la seva conclusió. La ‘Nao Victoria’  navega com a ambaixadora del V Centenari d'aquesta festa. Un navili que és una autèntica obra mestra, feta amb un minuciós rigor històric en la qual s'han respectat tots  els detalls de l'original.

Des de la seva construcció en 1991 ha realitzat ja importants  singladures per tot el planeta. Durant els anys 2004/2006 va completar la seva pròpia volta al món, solcant més de 26.000 milles nàutiques, fent escala a 17 països, i des de llavors no ha parat de navegar pel món.

Nao Victoria
 

El públic visitant també podrà també pujar a bord del ‘Galeón Andalucia’, rèplica dels cèlebres galions espanyols que durant segles van unir Espanya amb Amèrica i el Pacífic. Un imponent navili de 55 metres d'eslora, amb 4 pals i 930 m² de superfície vèlica en les seves set veles. Un autèntic museu flotant de la nostra cultura marítima.

El tercer navili que porta l’estol de la Fundación Nao Victòria és el pailebot ‘Pascual Flores’, de 34 m. d'eslora, símbol dels últims velers del Mediterrani, construït a Torrevella (Alacant) el  1917 per al pròsper comerç de la sal amb el Mediterrani i Àfrica. El pailebot Pascual Flores és germà bessó del pailebot Santa Eulàlia que gestiona el Museu Marítim. El pailebot Santa Eulàlia va construir-se el 1918 a les drassanes Marí de Torrevella i va ser varat el gener de 1919 amb el nom de ‘Carmen Flores’, el nom de la filla de l'armador Pasqual Flores que per aquelles dates, en plena Gran Guerra, havia encarregat la construcción de tres pailebots per les seves activitats comercials des de Torrevella.

Altres activitats previstes

Durant l’estada dels vaixells als Port d’Arenys, fins diumenge al vespre, hi ha activitats diverses programades al moll per ambientar cadascuna de les èpoques relacionades amb els navilis que es podran visitar. Hi haurà música marinera a moll i el dissabte i diumenge també hi haurà la presència dels recreadors històrics del segle XVIII de Miquelets de Catalunya.

Etiquetes: