L’Any Palau i Fabre se celebrarà del 21 d’abril del 2017 al 21 d’abril del 2018 coincidint amb el centenari del naixement del poeta, dramaturg i assagista Josep Palau i Fabre (1907-2008). Aquest reconegut especialista mundial en Pablo Picasso va mantenir una relació molt estreta al Maresme, ja que va instal·lar la seva Fundació a Caldes d’Estrac. Els actes s’han presentat aquesta setmana i una de les cites més importants de la commemoració serà una exposició basada en els ‘Poemes de l’Alquimista’ que porta per títol ‘Jo sóc el meu propi experiment. Tretze lectures dels ‘Poemes de l’Alquimista’ de Josep Palau i Fabre, comissariada per Julià Guillamon, que es presentarà a la Fundació Palau a Caldes d’Estrac i al Palau Robert de Barcelona. De fet, diverses mostres i el nom de Picasso s’uneixen a simposis, lectures, concerts, audiovisuals reedicions i representacions teatrals per aquesta celebració dedicada al poeta i assagista. L’Any Palau i Fabre arrencarà amb la col·locació d’una placa a la seva casa al carrer Bruc, 99, el pròxim 21 d’abril a la una del migdia, dia del centenari del naixement del poeta. L’acte anirà a càrrec de diversos poetes, actors i amics del poeta.

El comissari de l’Any Palau i Fabre, Manuel Guerrero, ha destacat que l’obra de Palau i Fabre no és prou coneguda tot i que té una obra molt important com poeta, narrador, assagista i dramaturg.

La primera cita
L’espectacle ‘De vida ardent’ obre els actes de l’Any Palau i Fabre aquest dissabte a la Sala Cultural de Caldes. El muntatge poètic i musical es basa en la vida i en l’obra poètica de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Maria del Mar Bonet, qui al llarg de la seva carrera ha musicat dotze poemes del poeta del foc, els cantarà. Biel Mesquida en recitarà d’altres que no han estat musicats.