El Museu de Mataró proposa un recorregut per conèixer l'arquitectura de la casa Arenas, la figura de l'artista i la rellevància de la col·lecció d'art que s'hi conserva i exhibeix.

Dissabte 9, a les 18h a Ca l'Arenas (c/ Argentona, 64). Preu: gratuït

Durant la visita es farà un recorregut per conèixer els trets arquitectònics més rellevants de la casa Arenas, obra de l'arquitecte mataroní Emili Cabanyes, construïda a finals del segle XIX, a través de les transformacions que s'hi ha fet per convertir-la en un espai per a la conservació i difusió de l'art a Mataró.

L'edifici és un immoble característic de l'eclecticisme estilístic de l'època de construcció, amb elements compositius d'influència anglesa i del primer Modernisme. Ens fixarem especialment en els elements originals conservats: la façana original i, a la planta baixa, la distribució d'estances on s'han restituït fusteries, vidres glaçats i paviments hidràulics, així com la decoració de l’habitació art decó. El recorregut per les exposicions permetrà copsar la rellevància del llegat Arenas, així com fer un tast de l'activitat artística a la ciutat i de les col·leccions que s'hi exhibeixen.