L’Ajuntament de Premià de Dalt va habilitar l’any passat com a prova pilot un servei de bus nit per connectar el municipi amb la zona d’oci nocturn del Pla d’en Boet les nits de cap de setmana L’objectiu era molt clar: que els nois i noies del poble es desplacin amb seguretat a la zona de bars i discoteques de Mataró. Una iniciativa que va ser tot un èxit, que s’ha consolidat i que altres pobles maresmencs estan estudiant aplicar. Superada la prova pilot, ara l'Ajuntament fleta l'autobús cada divendres a la nit.

El servei té lloc els divendres i és gratuït, prèvia reserva online

Actualment el servei té lloc tots els divendres des de Premià de Dalt fins al Pla d’en Boet. L'autobús surt a les 11 de la nit i torna a les 5 de la matinada. Es tracta d’un viatge gratuït i l’autobús compta amb monitor, a més d’estar cardioprotegit. Compta amb 42 places que s’han de reservar prèviament online, fins el mateix divendres a les 2 del migdia. El servei té dues parades, a la carretera dels Sis Pobles, davant del camp de futbol; i a la rotonda de Les Flors de Vilassar de Dalt. Tots els usuaris s’han d’identificar i està prohibit consumir begudes alcohòliques a l’interior. A més, s’avisa que no es tolerarà cap conducta incívica.

Alternativa al vehicle privat

La iniciativa es fa en col·laboració amb la discoteca Cocoa, la més popular de la zona d’oci nocturn mataronina. De fet inclou una entrada preferent a la citada discoteca perquè els usuaris del servei s’estalviïn les cues. Es fa les nits de divendres, coincidint amb el fet que l'establiment permet l'entrada a partir de 16 anys. L’objectiu del consistori de Premià de Dalt és oferir una alternativa al cotxe o la moto i donar un servei a tots aquells joves que no tenen mitjà de transport per fer els freqüents desplaçaments cap a Mataró. El regidor de Transport, Carles A. Medina, explica que “la valoració és doblement positiva. Primer perquè la resposta del jovent ha estat excel·lent, i segon però igual d’important, perquè no hem tingut cap incidència en el servei”.