Canet acull un any més la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, que aquest 2017 arriba a la seva desena edició. El municipi maresmenc es vesteix aquest cap de setmana de modernisme, fent entrar els veïns i visitants en una època daurada, fa més d’un segle. Tres dies plens d’actuacions, activitats culturals, artístiques, lúdiques, infantils i gastronòmiques, amb espectacles, rutes, exposicions i conferències.

A la cloenda de l’acte inaugural hi haurà la Nit de tapes i varietés, on es podrà fer degustació de tapes de l’època i s’amenitzarà la vetllada amb la celebració d’un espectacle de cabaret tal i com es feia a principis del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música o escenes còmiques. Com cada any, per aconseguir la recreació de l’ambient modernista, s’ha promogut la implicació de la ciutadania vestida d’època, dels comerços col·laboradors decorant les botigues, dels establiments de restauració oferint plats d’aquella era i de les entitats i associacions organitzant activitats que dinamitzin la Fira. Des de l’Ajuntament es fa una crida a la participació.

Tota mena de propostes
Entre les propostes d’enguany hi figuren les rutes guiades pel modernisme del centre històric, la visita guiada al Castell de Sta. Florentina, el Mercat d’artesans i artesania alimentària, el Taller d’oficis antics, visita a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner, els espectacles d’animació als carrers, o la música, ball, dansa i teatre de l’època.