impremta De setmanal a mensual: els motius del canvi de Capgròs

Redacció

De setmanal a mensual: els motius d’un canvi per reforçar Capgròs

El pas de la revista en paper a periodicitat mensual és una aposta per reforçar la funció del mitjà líder de la comarca amb els seus lectors i clients

La revista publicada el dijous 5 de gener és la darrera de Capgròs en format setmanari. Si cada any nou és sinònim de propòsits i intencions, el 2023 arriba per Capgròs, Mataró i el Maresme amb un canvi important que cal entendre en funció dels temps actuals i també com a renovació del compromís d’aquesta empresa editora amb la seva ciutat, la seva comarca i la seva gent. La setmana passada ja explicàvem el canvi de format de la revista impresa, que canvia per esdevenir un magazín mensual.

Que surti una revista al mes, però, no és cap pas enrere. Capgròs es transforma (se segueix transformant) perquè Capgròs té vocació d’informació i servei permanent. Capgròs hi és sempre i reforça aquesta continuïtat augmentant l’aposta per internet.

La nova etapa de la revista impresa després de 39 anys es deu, de fet, a una actualització en els temps i una confirmació de les tendències comunicativa i comercial que ja es va fer evident els darrers anys de forma imparable. Cada cop més ens informem a través de dispositius mòbils i per pantalles. I deixem el paper per a ocasions i menesters més concrets. El Capgròs mensual no s’entén sense el Capgros.com que explica l’actualitat minut a minut o te la resumeix cada matí al correu electrònic, en format newsletter. 

Per què el canvi ara?

Tots els canvis tenen els seus perquès. I Capgròs fa l’aposta per adaptar-se a l’actual realitat informativa i comunicativa arran de la plena consolidació de Capgros.com, que cobreix amb gran èxit d’audiència l’última hora informativa de Mataró i el Maresme, a més d’oferir continguts específics de negoci, salut, gastronomia i oci a través dels seus canals. També és un canvi que ens ha demanat el propi sector econòmic i comercial del territori de reduir la periodicitat en paper, per adaptar-se als seus ritmes i necessitats comunicatius i publicitaris. L’actual no és una situació de canvi de tendència sinó de consolidació d’un nou escenari on internet i els mòbils són l’epicentre de la informació diària.

També cal citar com a factor important el dels costos. El magazín mensual és una aposta per fer front a la conjuntura econòmica actual, on l’augment continuat del preu del paper i d’altres matèries primeres ha tensat el sector comunicatiu i editorial. 

Capgròs respon, en definitiva, a una nova etapa en l’àmbit comunicatiu, de cara a donar la millor resposta i servei a les necessitats i interessos tant dels lectors com les empreses, anunciants, institucions i organitzacions de Mataró i el Maresme.

El Capgròs passa a ser mensual el 2023. Foto: R. Gallofré


5 preguntes i 5 respostes sobre la nova etapa de Capgròs

 

  1. Quan sortirà el primer Capgròs mensual?
    El primer Capgròs en format magazín mensual sortirà el 27 de gener i serà la revista de febrer. 
     
  2. Quins continguts passarà a tenir el Capgròs?
    Farem una aposta per reportatges extensos i en profunditat sobre els temes que preocupen i interessen els mataronins i maresmencs, i entrevistes/perfils als personatges més interessants del territori.
     
  3. Tindrà continguts temàtics?
    Sí, serà una publicació dissenyada amb un ànim positiu i optimista, que vol descobrir als seus lectors el bo i millor que el Maresme té per oferir-nos en múltiples àmbits amb contingut en sinergia amb els canals temàtics que trobem a Capgros.com: Gastronomia, Enjoy, Negoci i Healthy.
     
  4. Tindrà el mateix disseny i format que l’actual?
    No, creix en format i pàgines. Un format més gran amb una aposta pel disseny, les imatges i les infografies  de cara a oferir un producte el màxim d’atractiu per a lectors i anunciants.
     
  5. Què he de fer per estar al dia de Mataró?
    Capgròs hi és sempre. Segueix-lo a les xarxes socials. També pots subscriure’t al Whatsapp de Capgròs al 638 06 99 84 guardant-te el número a l’agenda i enviant-hi ‘Alta’, també pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

 


Capgròs aposta per la immediatesa a internet



El que passa avui s’ha de saber avui. No demà ni d’aquí a uns dies. La immediatesa informativa, la funció periodística d’informar sobre la ciutat, la comarca i la seva gent ja forma part avui del flux d’informació contínua que arriba a telèfons mòbils i ordinadors de forma instantània. Les mateixes persones que fa 10 anys llegien Capgròs en paper ara són subscriptors de les newsletters o del Whatsapp de Capgròs.

El pas del paper de setmanari es complementa òbviament per una aposta encara més ferma per Capgros.com. L’actualitat i la immediatesa es potenciarà com ja es fa al diari informatiu digital i als seus canals socials. El nou redisseny per a mòbils va en aquesta línia: de fer arribar més i millor les notícies i continguts allà on hi ha la majoria dels lectors.

  • Capgros.com va tancar l’any amb més d’1,2 milions d’usuaris i amb més de 5 milions de pàgines vistes, sent el mitjà local i comarcal més llegit, l’únic del Maresme entre el Top 50 de mitjans digitals catalans segons OJD Interactiva i un dels 15 mitjans d’àmbit local amb més visites del territori.

 

Capgros.com, encara millor al teu mòbil

 

L’augment del cost del paper: un problema comú al sector

Tot el sector de la premsa catalana ha hagut de fer front els darrers mesos a un encariment desorbitat del preu del paper, superior al d’altres matèries primeres. Ja l’any passat els prop de 500 mitjans associats a l’AMIC es quexaven de la pujada que “afegida a la resta de costos com els de l’energia, perjudica greument el sector de periòdics, la majoria de distribució gratuïta; increments impossibles d’aplicar als nostres anunciants”. L’AMIC segueix demanant solucions a la indústria paperera i demana per part de la ciutadania i de les empreses anunciants, que es valori un producte que des de les diverses empreses editorials, distribuïm com a element de servei informatiu, de cohesió i d’arrelament ciutadà.