De Mataró a ballar amb titelles en un bosc del País Basc

De Mataró a ballar amb titelles en un bosc del País Basc

Un grup d’alumnes i una professora de l’Aula de Teatre de Mataró participen d'un espectacle multidisciplinar

La dansa i la participació en un procés artístic multidisciplinar ha unit Mataró i Murua, al País Basc. Fins allà han anat i s’estan la professora de l’Aula de Teatre Marta Dalmau i quatre alumnes de dansa contemporània (Zoe Arenós, Aire Balisova, Denis Reigosa i Sara González) per crear una proposta innovadora que s’està representant fins el 13 de setembre en un bosc, com a espectacle itinerant. “Està sent una passada, ens ho estem passant d’allò més bé i el procés de creació és molt interessant”, explica Dalmau.

Ballarins, titelles, un bosc amb diferents espais i els espectadors que hi caminen fins a veure els diferents personatges i escenes. Aquesta seria la proposta de Naturaren Sekretua és una experiència que conjumina art contemporani i naturalesa en el bosc del Gorbeia, al paratge natural de Murua (província l’Álaba). Arts escèniques, música, dansa i intervencions escultòriques en diàleg amb el paisatge, amb l’objectiu d’oferir a l’espectador la possibilitat d’endinsar-se pels camins de l'art en un bosc ple de misteri.

Un moment de la intervenció de l'Aula

Un híbrid de dansa, titelles, teatre i escultures

Tot i que la pluja ha fet la guitza els primers dies que s’havia de representar l’espectacle, la delegació mataronina està molt contenta amb l’experiència. “Nosaltres som com els convidats, el poble i l’espai són molt acollidors i hem pogut crear aquest híbrid de dansa, titelles, teatre i escultures fetes amb elements de la naturalesa”, explica Dalmau. L’Aula, doncs, ha contribuït a un espectacle itinerant per un bosc misteriós on les seves forces i els seus éssers prenen el protagonisme. 

L'eix central de la intervenció és la trobada entre l'art, que projecta la nostra imaginació creadora, la naturalesa, espai generador de l'acte escènic-ritual, i el públic que reconnecta amb les seves arrels afavorint la sensibilitat, l'empatia i la responsabilitat cap al medi natural.

Segons Cultura Mataró “aquests projectes donen solidesa a l’escola municipal mataronina, ja que representa sortir fora de les quatre parets i treballar de manera diferent. Actualment l’Aula de Teatre està treballant en molts projectes d’aquest estil”.