Imatge de les campiones. Foto: Bàsquet Català

El Mataró Parc Dori Dori Boet, campió de lliga

Les mataronines superen a l'Almeda en la gran final i donen un pas més cap a l'ascens.

El Mataró Parc Dori Dori Boet no va donar opció a l'Almeda i diumenge al matí es va proclamar campió de la Copa Catalunya amb una gran autoritat. L'equip, que segueix somiant amb un ascens a Lliga Femenina 2 en la fase final que està per arribar, va fer un partit molt complert davant les de Cornellà i va superar-les en totes les facetes. Dissabte, les mataronines havien superat al Viladecans en el partit de 'semis' de la Final a Quatre femenina.

La final es va posar de cara ja en el primer parcial. Després d'uns minuts de tempteig on els dos equips, Boet i Almeda, es van anar intercanviant errades i cistelles, i amb una Jones que no va començar gaire endollada, les de Vizcaino van posar la directa gràcies a Olga Ruano des de dins, que va anotar cistellles clau, i als triples, on Mireia Chacón va estar inspirada. El 20-14 va donar pas a un segon quart devastador del Boet. Jones va començar a anotar, forçar faltes i tirar triples. Núria Giménez i la pròpia Mireia l'acompanyaven i el matx es va obrir fins el 49-22 al descans.

A la represa, l'Almeda va posar-se les piles i va retallar distàncies (49-30), però va ser insuficient per tòrcer a les taronges, que van acceptar el repte i van començar a repartir-se cops. Això permetia mantenir una bona distància de 67-50.  Les de Cornellà van provar sort per última vegada i es van posar a 11 punts. Insuficient: Les mataronines van tornar a agafar les regnes en matèria d'anotació i de poder sota cistella per obrir una escletxa ja insalvable a pocs minuts per acabar. Finalment, el Boet va emportar-se el títol amb la victòria per 80-64.