Marta Bach en una acció de la final. Foto, rfen.es

El CN Mataró perd la final de la Copa de la Reina contra el Sabadell

El CNM ha anat a remolc durant gairebé tot el partit (9-11)

Parabòlic d’Anni Espar i 1-0. Eren els primers compassos de la final de la Copa de la Reina i el Centre Natació Mataró s’avançava amb un cop de canell magnífic de la seva jugadora franquícia. Responia Van der Sloot i Anna Gual feia el segon per tornar a situar per davant a l’equip de la capital del Maresme. Seria l’última vegada. A partir d’aquí, el Sabadell imposaria la seva autoritat.

El Mataró no sabria defensar les últimes accions del primer quart i el conjunt vallesà ho aprofitava per començar a manar en el marcador (2-3). L’entrenador del CNM, Dani Ballart, demanava a les seves jugadores segellar amb més determinació les vies interiors d’accés cap a la porteria de Maria Elena Sánchez. Ballart volia portar el Sabadell a xutar des dels extrems. De totes maneres, l’equip vallesà responia amb qualitat (2-4).

Anni Espar ajustava de meravella un penal per fer el 3 a 4, però a partir d’aquí el Mataró s’encallaria en atac. En sabria treure profit el Sabadell, que s’escapava a tres gols (3-6) gràcies a la formidable presència de Maica García a la boia. Encara abans del descans llarg, Clara Cambray recollia el rebot d’un xut al pal d’Helena Lloret per fer el 4 a 6. El tercer quart començava amb una badada defensiva del Mataró que el Sabadell sabria veure per tornar-se a escapar (4-7).

L’equip del Centre, però, rarament abaixa els braços i seguiria insistint fins situar-se de nou dins del partit (6-7). En aquest moment, Maica Garcia tornaria a aparèixer per demostrar que és una de les millors boies del món i el seu equip recuperava la renda transformant un penal que es produïa després d’una jugada en superioritat que el Mataró no sabria culminar (6-9).

Ballart instava a prendre riscos durant l’últim quart i, malgrat el 6 a 10 parcial, el Mataró tornaria a col·locar-se a només dos gols mitjançant una bona combinació entre Alejandra Aznar i Marta Bach (8-10). Quedaven més de tres minuts, però el Sabadell tancaria el partit anticipant una pilota que anava a la boia per a Jackovich i transformant el següent atac en el 8 a 11. Un gol de Cambray situava el definitiu 9 a 11. Mataró i Sabadell es podrien tornar a veure les cares diumenge que ve a la final de la Copa LEN. Per què així sigui, les de Dani Ballart hauran d’eliminar el SIS Roma i el flamant campió de Copa (17 ja en el palmarès) haurà de fer el mateix amb el Kinef Kirishi.